aktuálně: 41 uzavírek, 15 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tragédie zastavila Rally Bohemia

19. července 2012

Čtvrtým podnikem Citroën Racing Trophy CZ 2012 byla Rally Bohemia. Její průběh ale ovlivnila vážná nehoda v průběhu třetí rychlostní zkoušky, po které byla soutěž zastavena.

Při nehodě posádky Martin Semerád - Bohuslav Ceplecha došlo k vážnému zranění spolujezdce, který i přes veškerou péči záchranných složek následkům nehody podlehl. Organizační výbor Rally Bohemia se následně rozhodl soutěž ukončit.

„Je to obrovská tragédie. Nejen pro Rally Bohemia, ale rovněž pro celý český rallysport. Bohouš Ceplecha patřil ke zkušeným českým spolujezdcům a všem ve startovním poli bude chybět,“ okomentoval situaci promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

Promotér Gekon Racing připravil ve spolupráci se společností Citroën Česká republika pro Rally Bohemia atraktivní program. „Dostali jsme do Česka repliku továrního speciálu Citroën DS3 WRC a simulátor DS3 WRC. To vše poutalo v průběhu pátku i soboty ze strany fanoušků obrovskou pozornost. Radost z atraktivity našeho zázemí ale rychle vyprchala po ztrátě Bohouše Ceplechy,“ dodává Tomáš Pletka.

„Jménem Citroën Racing bych rád vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým Bohuslava Ceplechy,“ podotknul Jean-François Lienere, šéf klientského sportu Citroën Racing, který se na Rally Bohemia přijel osobně podívat.

Citroën Racing Trophy CZ bude pokračovat na přelomu srpna a září Barum Czech Rally ve Zlíně.

Citroën Racing Trophy

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >