aktuálně: 41 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rallye Legend Liberec se představuje

18. července 2012

Ve dnech 12.-13. října 2012 bude Liberec hostit volný mezinárodní podnik historických vozů pod názvem Rallye Legend Liberec. Cílem libereckých organizátorů je nabídnout divákům pohled do historie rallye sportu a představit legendární vozy, které brázdily tratě rychlostních zkoušek v uplynulých letech počínaje škodovkami až po silné vozy jako Ford Escort nebo Porsche. Posádkám historických vozů pak nabídnout co možná nejpříjemnější závod při porovnávání sil svých i techniky se soupeři.

Ilustrační foto

Rallye Legend Liberec povede po historií prověřených rychlostních zkouškách Rallye Škoda, Rallye Liberec nebo Rallye Bohemia. Nabídne tak posádkám náročnou, členitou trať s množstvím technických míst, stoupání i sjezdů na srdce. Koncepce soutěže byla postavena na třech sekcích v nichž se pokaždé posádky popasují s trojicí rychlostních zkoušek v délkách od 7 do 13km.

Rallye Legend Liberec je specifický podnik, který systémem koeficientů zohledňujících výkonnost vozů dá unikátní šanci bojovat o vítězství v absolutním pořadí všem bez rozdílu stáří a kubatury vozu. Jedná se o klasickou rallye s měřením času na rychlostních zkouškách – nikoliv o demonstrační jízdu nebo historic rallyeshow bez měření času.

Rallye Legend Liberec se mohou účastnit jak původní historické vozy, tak jejich repliky a to do roku homologace 1989. Vzhled vozů musí korespondovat s dobovými vzory a měl by reprezentovat historii soutěžního sportu.

Program Rallye Legend Liberec začne v pátek 12.října seznamovacími jízdami a technickými přejímkami. V sobotu 13.října pak bude následovat slavnostní start na náměstí před libereckou radnicí kdy start svou přítomností okoření vpravdě historické vozy z dob kdy se na jejich výrobu používalo více dřevo než ocel. V cíli pak na účastníky čeká slavnostní vyhlášení a navazující Rallyepárty, kde si budou moci vyměnit své zážitky.

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >