aktuálně: 41 uzavírek, 38 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Příprava Kostky s Houštěm na Barumku

13. července 2012

V letošní sezóně můžeme vídat zlínskou dvojici Tomáš Kostka a Miroslav Houšť na rallysprintových tratích, kde bojují o titul s vozem Citroën C4 WRC. V rámci Rally Bohemia Open se ale představí se Škodou Fabia S2000.

Ilustrační foto

Poprvé je v letošním roce vypsaný při Rally Bohemia pohár Rally Bohemia Open. V rámci druhé etapy se tak divákům mohou představit nejen vozy třídy S2000, ale také nejvyšší kategorie WRC. Tuto možnost přivítala i zlínská dvojice, nikoliv, aby zde startovala s CéČtyřkou, ale se Škodou Fabia S2000 zlínského JM Racing Teamu. „Když jsme se dozvěděli o možnosti startovat v rámci Rally Bohemia Open, ihned jsme této možnosti využili a přihlásili se. Je to ideální možnost, jak se co nejlépe s Mirkem připravit na blížící se Barum Rally. Zlínská soutěž je takový náš letošní rallyový vrchol. Kromě boje o titul v rallysprintech si nesmíme nechat ujít možnost, ukázat se před domácími příznivci i na Barumce. Budeme startovat s vozem Škoda Fabia S2000. S tímto vozem jsem naposledy startoval na konci loňské sezóny, a tak je zapotřebí se pořádně rozjet a připravit před Barumkou,“ řekl ke svému startu Tomáš Kostka.

Zlínský jezdec je před nadcházejícím víkendem v dobré náladě. Po dlouhé době se představil za volantem okruhového speciálu Audi A4 DTM, se kterým suverénně dominoval na okruhu v Poznani. Tomáš vyhrál obě kvalifikace i oba sprintové závody. „Od čtvrtka jsme auto pořád postupně ladili a zrychlili jsme o dobré tři sekundy. Když se připočte to vedro a skoro hořící gumy, musíme být spokojení. Za mým loňským traťovým rekordem Poznaně jsme zůstali jen něco přes sekundu. Jako opožděný začátek sezóny to určitě nebylo špatné,“ shrnul v krátkosti závod Tomáš Kostka.

Příznivce rallysportu ale jistě zajímá i otázka ohledně zbývající části rallysprintové sezóny. „V současné době víme, že pojedeme minimálně další dva rallysprinty s CéČtyřkou. Před začátkem sezóny zněl cíl jasně. Získat rallysprintový titul. Nic na tom prozatím nezměnily ani dva neúspěchy v podobě dvou havárii na Kopné a v Krkonoších. Už ale nesmíme chybovat a musíme být maximálně úspěšní,“ uzavřel zlínský jezdec.

Marek Felt

Další články

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >