aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Roman Kresta míří na oblíbenou Rally Bohemia

11. července 2012

Dvojici Roman Kresta - Petr Gross čeká o tomto víkendu prestižní Rally Bohemia. Mladoboleslavský závod patří k nejtěžším závodům u nás, punc kvality letošního ročníku dodává i nabitá startovní listina. V ní se startovním číslem 5 nechybí ani Škoda Fabia Super 2000 ADELL MOGUL Racing Teamu.

Pro Romana Krestu je Rally Bohemia samozřejmě velmi známým prostředím. Ještě v dobách svého působení v továrním týmu Škoda bývala jeho „domovským“ závodem. Ten Roman Kresta dokázal v historii už šestkrát vyhrát, naposledy v roce 2008.

Slibně měl Roman Kresta rozjetý i loňský ročník, ale potenciální úspěch zhatil drobný problém s elektrikou. Tým věří, že vůz Škoda Fabia Super 2000 je na závod výtečně připraven a posádka naváže na letošní průběh sezony, kdy prozatím dokončila všechny závody, na kterých odstartovala. I díky tomu jí v průběžném pořadí Mediasport MMČR 2012 patří průběžná druhá příčka za Janem Kopeckým.

Stav MMČR 2012 (5/8):

1. Jan Kopecký 250, 2. Roman Kresta 152, 3. Václav Pech 96, 4. Jaromír Tarabus 94, 5. Pavel Valoušek 74, 6. Martin Semerád 66

„Bohemia je v českém mistráku o stupínek výše proti dalším soutěžím. S tím souvisí i mnohem kvalitnější účast, která se v Mladé Boleslavi schází i letos. Škoda Motorsport nasazuje dvě auta, ve startovní listině je i řada dalších kvalitních pilotů s vozy S2000. Očekávám náročný závod, ve kterém nelze příliš taktizovat. Navíc do jeho průběhu může promluvit počasí. Ale doufám, že jsme dobře připraveni, nic jsme v přípravě nepodcenili, neboť právě spolehlivost může být klíček k úspěchu na Bohemii. Většinou se nám na Bohemii dařívalo, tamní tratě jsou opravdu velmi hezké, pro mě až srdeční, takže zkusíme opět podat v rámci našich možností maximální výkon a uvidíme, jak se bude závod vyvíjet. V podstatě už po čtyřech druhých místech v řadě nemáme co ztratit,“ říká před startem Roman Kresta.

„Na Rally Bohemia, která je mojí domácí soutěží se samozřejmě velmi těším. Technické rychlostní zkoušky na Železnobrodsku a v okolí Tanvaldu patří zřejmě mezi nejkrásnější v celém seriálu MMČR. Na zdejší soutěž mám spoustu vzpomínek, vždyť jsem zde poprvé, sice jako předjezdec, startoval už v roce 1984. Doufám, že vzpomínky na letošní ročník budu moci zařadit mezi ty příjemnější,“ věří Petr Gross, jenž Bohemii společně s Romanem Krestou vyhrál v letech 2007 a 2008.

Rally Bohemia odstartuje slavnostním startem v pátek 13. července 2012 v Mladé Boleslavi. Celkem čeká na posádky v průběhu soboty a neděle 16 rychlostních zkoušek o celkové délce necelých 200 km. Nejdelším testem bude RZ2, 6 Sychrov (22,42 km), která je v harmonogramu první etapy.

Kresta Racing

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >