aktuálně: 41 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Barumka se objeví poprvé živě na Eurosportu!

27. června 2012

Miliony diváků po celém světě uvidí na začátku září prostřednictvím satelitní televizní stanice Eurosport přímé televizní přenosy z rychlostních zkoušek Barum Czech Rally Zlín. Poprvé v historii IRC se mohou diváci těšit na live přenosy z rychlostních zkoušek v České republice. V sobotu 1. září budou přenášeny oba průjezdy erzetou Slušovice (délka 15,94 km) a v neděli 2. září poté legendární rychlostní zkouškou Maják (délka 23,38 km, přičemž druhý průjezd bude zároveň závěrečným měřeným úsekem celé rally.

Ilustrační foto

„Máme velkou radost, že se nám podařilo zrealizovat po několika letech jednání živé přenosy z rychlostních zkoušek barumky na satelitní televizní stanici Eurosport. Navíc všechny přenosy poběží na hlavním kanále Eurosport 1. Čtyři hodiny přímých přenosů z erzet nás zařadí v rozsahu televizního vysílání na úroveň takových soutěží jako jsou například proslulá Rallye Monte Carlo nebo Rally Kypr, Korsika, Sardinie nebo Skotsko,“ uvedl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele zlínské Barum Czech Rally. Pořadatelům ze Zlína se podařilo uskutečnit živé přenosy i zásluhou podpory ze strany dvou silných partnerů, a to Autoklubu České republiky a Škoda Auto, a. s. Poděkování patří i dalším partnerům, kteří projevili zájem o prezentaci prostřednictvím Eurosportu. Živé přenosy budou založeny na atraktivních záběrech z helikoptér a on-boardů ze soutěžních vozidel z čela startovního pole. K dispozici bude i několik stacionárních kamer v cíli rychlostních zkoušek. „Promotér šampionátu má vysledované, že pro široké spektrum diváků Eurosportu jsou nejatraktivnějšími záběry ty z helikoptér a z on-board kamer. Díky tomu se daří rallysportem oslovovat i diváky, kteří nejsou typickými fanoušky automobilových soutěží, a tato motoristická disciplína se tak úspěšně dostává k nové klientele bez přehánění po celém světě. Diváci v několika desítkách zemí při záběrech z helikoptéry také uvidí nejen krásy zlínského regionu, ale především světoznámé architektury Baťovy firmy v krajském městě,“ pověděl Jan Regner.

O tom, že Eurosport se připravuje na živé přenosy ze Zlína velmi pečlivě, svědčí jejich pravidelné návštěvy České republiky, kdy se ladí podrobné detaily vysílání. Zatímco v předchozích letech zavítal do centra soutěže zhruba dvacetičlenný vysílací štáb, letos bude velkou porci přímých přenosů zajišťovat sedmdesát pracovníků. Zlínští pořadatelé vedou jednání, aby se přímý přenos souběžně objevil i na sportovním kanálu České televize ČT4 Sport. „Usilovně jednáme. Věříme, že potěšíme i české fandy, kteří nemají možnost sledovat satelitní vysílání,“ řekl Regner. Pořadatelé jsou přesvědčeni, že i přes konkurenci živých přenosů, český fanoušek nezůstane sedět před televizní obrazovkou a vytvoří na rychlostních zkouškách báječnou atmosféru. „I když se pojede barumka živě v televize, doufáme, že fandové ve Slušovicích a na Majáku vytvoří úchvatnou diváckou kulisu. Vyzývám je, ať se vyzbrojí českými vlajkami a velkým množstvím transparentů. Sportovní příznivci na celém světě nyní mají možnost vidět obrovské množství fandů v České republice. Výběr televizních erzet nebyl vybrán náhodně, ale po dlouhé diskuzi s vedením Eurosportu a námi pořadateli. Chceme ukázat nejen dramatický boj posádek na trati, ale rovněž neskutečnou diváckou atmosféru podél rychlostních zkoušek,“ upřesnil Jan Regner.

Stejně jako v předchozích letech vévodí letošnímu seriálu Intercontinental Rally Challenge český tovární tým Škoda Motorsport, jenž suverénně vede průběžné pořadí mezi značkami a hned kvarteto jezdců na vozech Škoda Fabia Super 2000 se usadilo v čele průběžného hodnocení mezi jezdci. „Předně nás těší, že jsme výbornou spoluprácí s Eurosportem a organizátory Barum Czech Rally Zlín dospěli k realizaci přímých přenosů. „Barumka“ je pro nás jedním z absolutních vrcholů sezony - tento fakt je umocněn zařazením Barumky do všech tří šampionátů, kterých se letos naši jezdci účastní – IRC, ME a MMČR. Davy fantastických diváků, které nemají jinde v Evropě obdoby, dokážou každoročně vytvořit fantastickou atmosféru a nás velmi těší, že ji díky přímým přenosům nabídne Eurosport do všech koutů světa,“ pověděl Karel Pokorný, tiskový mluvčí týmu ŠKODA Motorsport.

BCRZ 2012 LIVE
Sobota 1. září
10:00 - 11:00RZ 2 Slušovice 1 (15,94 km)
13:00 - 14:00RZ 4 Slušovice 2 (15,94 km)
Neděle 2. září:
10:00 - 11:00RZ 12 Maják 1 (23,38 km)
13:00 - 14:00RZ 15 Maják 2 (23,38 km)
Roman Ordelt

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >