aktuálně: 41 uzavírek, 45 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Fabia R2 Cup: šest vozů na startu

22. června 2012

O nadcházejícím víkendu odstartuje Rally Hustopeče. Populární soutěž v atraktivním prostředí jihomoravských vinic, s těžkými rychlostními zkouškami, které se částečně pojedou za tmy, soutěž s malým procentem šotolinového povrchu. A na startu nebudou chybět ani posádky hájící Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup.

Mezi již stále piloty patří dosavadní suverénní vedoucí jezdec Ital Chentre. Pokořit se jej bude snažit Jiří Vrkoslav. Dalším zkušeným pilotem, který hájí barvy cupu od krumlovské soutěže, je Jiří Hladík. A cenné soutěžní kilometry má za úkol nasbírat nejmladší účastník cupu - Martin Búš. Na Valašské Rally potěšil diváky dravou jízdou Nor Petter Kristiansen, který se od víkendové Rally Hustopeče vrací zpět do Čech.

Fabia R2 Cup má ve svých řadách dalšího mladého, ale zároveň již zkušeného pilota Jana Šlehofera, který svoji účast vysvětluje: „Lidé z mého realizačního týmu se dohodli na spolupráci s majitelem vozu panem Mášou. Vozidlo je po havárii na Rallysprintu Kopná již opět opraveno. Mě čeká před závodem test. Vycházet budeme z doporučení konstruktéra soutěžního speciálu pana Brůzla a postupně si vůz případně přizpůsobím svému jezdeckému stylu. Spolujezdecká premiéra čeká na Jirku Mášu, který chce poznat chování vozu v plném zatížení přímo z kokpitu. Reprezentovat budeme již standardně ROTO Plzeň.“

Celkový vývoj Cupu komentuje Filip Schovánek, zástupce promotéra Mediasport.cz: „Samozřejmě nás velmi těší start Jana Šlehofera, který dnes patří mezi velmi zkušené piloty vozů s jednou poháněnou nápravou. Je to cenná zkušenost i pro ostatní účastníky, zejména našeho mladíčka Martina Búše, který může s Honzou během závodu konzultovat řadu věcí. Návrat Nora Pettera Kristiansena je další dobrou zprávou.“

„Po Rallye Český Krumlov jsme měli rozbor odjetých závodů s našimi partnery. I po této stránce panuje spokojenost a naši VIP hosté si chválí zázemí a program, který pro ně na každém připravujeme. Toto se samozřejmě velmi příjemně poslouchá, ale zároveň je to i závazek pro celý náš realizační tým do dalších závodů. Cup se snažíme neustále posouvat kupředu a šest vozů v seznamu přihlášených je toho důkazem.“

Agrotec Petronas Syntium Rally odstartuje již tento pátek v 19:30 v centru Hustopeč. Po první, převážně noční etapě čeká na posádky náročná sobota. Hustopeče přivítají svého vítěze v sobotu večer.

-pr-

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >