aktuálně: 41 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Český šampionát pokračuje v Hustopečích

20. června 2012

ADELL MOGUL Racing Team čeká o víkendu už pátý závod Mediasport MMČR. Posádka Roman Kresta - Petr Gross se s vozem Škoda Fabia Super 2000 zúčastní Agrotec Petronas rally Hustopeče. Cílem zůstává boj o vítězství, prioritou je udržení průběžného druhého místa v mistrovství republiky.

Hustopečská soutěž patří v seriálu Mediasport MMČR spíše k nováčkům. Poprvé se zde soupeřilo o mistrovské body do prestižního českého šampionátu v sezoně 2008. Už tehdy Roman Kresta nechyběl na startu, obsadil stříbrnou pozici. O rok později se už zapsal do listiny vítězů a stupně vítězů neopustil ani v dalších dvou letech. V roce 2010 skončil třetí, v minulém ročníku mu obsadil druhou příčku za Janem Kopeckým. Právě tento pilot bude jeho největším konkurentem i v letošním ročníku. Pátý start Romana Kresty s Petrem Grossem v okolí Hustopečí bude provázet startovní číslo 3.

„Očekávám další vyrovnaný závod, ve kterém se budeme snažit potrápit letošního lídra Jana Kopeckého. V Hustopečích byl vždy hodně silný Václav Pech, ve startovce nechybí ani Míra Tarabus s Pavlem Valouškem. Určitě o průběhu hodně napoví už páteční noční erzety...“

„Hustopečské tratě mají svá specifika. V Česku nemají obdobu.Neustále se mění charakter a povrch trati, stejně jako rytmus. Často se jede ve velmi nepřehledném terénu. Do hry mohou promluvit defekty a uvidíme, jaké počasí bude soutěž provázet,“ říká před startem Roman Kresta.

„Na závod jsme se v rámci našich podmínek připravovali maximálně. Společně s Mirkem Tarabusem proběhl test obou vozů Kresta Racingu. Do závodu půjdeme s drobnými změnami, ale až samotný závod ukáže, jak velký to bude přínos,“ doplnil Roman Kresta.

Trať hustopečské soutěže nedoznala zásadních změn. Nejzásadnější změnou je posunutí pátečního startu až do večerních hodin. První rychlostní zkoušky tak posádky absolvují až krátce před dvacátou hodinou.

„Rychlostní zkoušky v okolí Hustopečí jsou velmi specifické a náročnépro spolujezdce. Jedná se velké množství nepřehledných pasáží ve vinicích, úzké, zarostlé cesty, kde jezdec potřebuje dostávat informace v ten správný moment. Uvidíme, zda zejména v pátek při nočních průjezdech šotolinových úseků neovlivní finální časy nepříjemný prach,“ doplňuje spolujezdec Petr Gross.

Stav MMČR 2012 (4/8):

1. Jan Kopecký 200, 2. Roman Kresta 114, 3. Václav Pech 91, 4. Jaromír Tarabus 69, 5. Martin Semerád 57, 6. Pavel Valoušek 52.

-pr-

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >