aktuálně: 41 uzavírek, 18 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Targa Florio předčasně ukončena

17. června 2012

Rally Targa Florio byla předčasně ukončena. Po havárii na RZ 8 totiž podlehl svým zraněním Gareth Roberts, spolujezdec Craiga Breena. Zbývající rychlostní zkoušky byly zrušeny, výsledky jsou platné po osmé rychlostní zkoušce. Craig Breen byl v šokovém stavu převezen do nemocnice, bez dalších zranění byl ale krátce nato proupštěn.

Gareth Roberts pocházel z Walesu, svou kariéru v rally zahájil v roce 2004. Po pěti sezonách v mistrovství Velké Británie se spolu s Craigem Breenem vydal do mistrovství světa, kde v roce 2011 společně dosáhli na vítězství v premiérovém ročníku FIA WRC Academy.

Vloni tato dvojice zavítala také do Česka na Barum rally, kde se prezentovala sedmým místem. Letos v srpnu by Garethovi bylo pětadvacet let. Čest jeho památce!

AutoSport.CZ

Další články

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >