aktuálně: 41 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda chce na Sicílii bodovat

11. června 2012

Škoda chce v pátém podniku šampionátu IRC 2012 na Sicílii potvrdit letošní dosavadní dobré výkony. Pro posádku továrního týmu Škoda Motorsport ve složení Jan Kopecký/Pavel Dresler se jedná o premiérový start na této soutěži.

Ilustrační foto

O body pro značku Škoda budou bojovat rovněž úřadující šampioni Andreas Mikkelsen/Ola Floene z týmu Škoda UK Motorsport, startující rovněž s tovární Fabií Super 2000.

V pořadí pátá rally letošního IRC na Sicílii - známá též pod názvem Targa Florio - vystřídala původně plánovanou soutěž v Maďarsku. V kalendáři IRC se tak sicilská rally objevila poprvé.

Jan Kopecký před sicilskou rally říká: „Jedná se o nový závod kalendáře IRC a je jasné, že italští dravci zde budou velmi rychlí. Tato rally bude náročným testem pro posádku i celý tým. Chceme přirozeně skončit co nejvíce vpředu, a tak si nemůžeme dovolit žádné chyby. Už teď se s Pavlem moc těšíme na naši sicilskou premiéru.“

Rally Sicílie je též součástí italského šampionátu. Soutěž je charakteristická neobvyklým formátem rychlostních zkoušek - jede se pouze pět různých „erzet“, které se opakují. Celkem čítá rally 11 zkoušek a 170 kilometrů.

Další články

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >