aktuálně: 41 uzavírek, 43 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Show se blíží a startovka je opravdu nadupaná

5. června 2012

Startovní listina nejznámější evropské rally show je plná slavných jmen špičkových jezdců a legendárních automobilů ze všech motoristických disciplín. Daniel Landa si i přes své zdravotní problémy nenechá ujít jízdu s vozem třídy WRC, což pro diváky znamená opravdu divokou jízdu.

S Romanem Krestou změří své síly také Pavel Valoušek s továrním teamem Peugeot v doprovodu zpěvačky Olgy Lounové, která rovněž usedne za volant soutěžního vozu. Svých 600 koní projede také Evropská jednička Václav Fejfar a další špičkoví jezdci a teamy.

Sobota bude patřit především novým i historickým formulím, okruhovým vozům, vrchařům, několik sad pneumatik se chystá spálit také nejlepší český driftař Jan Baláž, nebudou chybět například motokáry a buggyny.

Tomáš Tomeček přiveze svoji Tatru od písku z Dakaru a příjemnou atmosféru dotvoří historické speciály a legendy ze světových okruhů. Milým překvapením by měla být Audi DTM a bohatý doprovodný program tentokrát předčí předchozí ročníky především volbou MISS Autosport, kterou budou volit samotní diváci.

Pro návštěvníky bude také otevřená nová půjčovna motokár, k dispozici je špičkový simulátor Rally a F1, atrakce pro děti, módní přehlídky a dost jídla pití pro všechny. Nedílnou součástí této supershow je Autosalon Show, který v letošním roce nabídne téměř dvacet automobilek a stovky nových modelů aut, ve kterých je možné se nechat svést po závodní dráze.

Vylosovaní výherci pak budou mít možnost si vyzkoušet horké sedadlo spolujezdce v závodním autě. Pátý ročník Rally Show se koná již tento víkend od 9. do 10.6. na autodromu CzechRing v Hradci Králové. Více na www.rallyshow.cz

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >