aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Show se blíží a startovka je opravdu nadupaná

5. června 2012

Startovní listina nejznámější evropské rally show je plná slavných jmen špičkových jezdců a legendárních automobilů ze všech motoristických disciplín. Daniel Landa si i přes své zdravotní problémy nenechá ujít jízdu s vozem třídy WRC, což pro diváky znamená opravdu divokou jízdu.

S Romanem Krestou změří své síly také Pavel Valoušek s továrním teamem Peugeot v doprovodu zpěvačky Olgy Lounové, která rovněž usedne za volant soutěžního vozu. Svých 600 koní projede také Evropská jednička Václav Fejfar a další špičkoví jezdci a teamy.

Sobota bude patřit především novým i historickým formulím, okruhovým vozům, vrchařům, několik sad pneumatik se chystá spálit také nejlepší český driftař Jan Baláž, nebudou chybět například motokáry a buggyny.

Tomáš Tomeček přiveze svoji Tatru od písku z Dakaru a příjemnou atmosféru dotvoří historické speciály a legendy ze světových okruhů. Milým překvapením by měla být Audi DTM a bohatý doprovodný program tentokrát předčí předchozí ročníky především volbou MISS Autosport, kterou budou volit samotní diváci.

Pro návštěvníky bude také otevřená nová půjčovna motokár, k dispozici je špičkový simulátor Rally a F1, atrakce pro děti, módní přehlídky a dost jídla pití pro všechny. Nedílnou součástí této supershow je Autosalon Show, který v letošním roce nabídne téměř dvacet automobilek a stovky nových modelů aut, ve kterých je možné se nechat svést po závodní dráze.

Vylosovaní výherci pak budou mít možnost si vyzkoušet horké sedadlo spolujezdce v závodním autě. Pátý ročník Rally Show se koná již tento víkend od 9. do 10.6. na autodromu CzechRing v Hradci Králové. Více na www.rallyshow.cz

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >