aktuálně: 41 uzavírek, 25 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rada s Jugasem po Krumlově bez radosti

31. května 2012

Martin Rada s Jaroslavem Jugasem zvítězili při Rallye Český Krumlov ve třídě 8. Jejich největšími soupeři byli právě Petr Pelech a Aleš Zimolka...

Český Krumlov je jednou z nejkrásnějších soutěží u nás. Letošní ročník měl pro posádku Agrotec Autoklubu nádech očekávání. Ve sprintech vítězila (Martin ve spolupráci s Karolínou Jugasovou), ale na Valašské rally i na Šumavě cíl nespatřila.

„Na českobudějovickém výstavišti jsme se nikam nehnali a ani jsme netušili, že si naši konkurenti z Kramlovic rodiny dají o kolo navíc. V RZ 3, prvním průjezdu Rožmitálem, postihl Petra Pelecha defekt, což nás katapultovalo na první místo ve třídě,“ přiznává Martin Rada.

Také v sobotní etapě dvojice hustopečského autoklubu neponechala nic náhodě a po prvních průjezdech Kohoutu a Malont si udržovala minutový náskok na Pelecha a Kramla.

„Právě na přeskupení v Kaplici jsme se soupeři debatovali, co jak dál. Všichni si byli vědomi, že do cíle je ještě hodně daleko a další kilometry ještě mohou vše zamíchat. Když jsem zmínil, že třeba defekt potká i nás, Aleš Zimolka reagoval, že přesně tak si to představují. Všichni jsme se zasmáli a šli jsme opět vstříc dalším kilometrům,“ vzpomíná Jaroslav Jugas.

Následný Kohout a druhý divácký test v Českých Budějovicích na výsledcích nic zásadního nezměnil a po servisu čekaly na špičku třídy 8 druhé Malonty. „V cíli zkoušky jsme odebrali z našeho předešlého času nějaké sekundy, ale brzy za cílem jsme se od Petra Kačírka dozvěděli, že Petr Pelech s Alešem Zimolkou bourali. Pokračovali jsme dál, ale nedalo mi to a zavolal jsem na Petrův telefon. Nikdo to nezvedal, až po pár kilometrech přišla od kluků SMS, že jedou v sanitce. A že s Alešem je to horší... Pro nás bylo důležité, že kluci komunikovali a jelikož nás čekaly poslední dvě erzety na Lipně, snažili jsme se na to nemyslet. Moc to ale nešlo. Časy byly proto horší, ale naši pozici ve třídě to už nemohlo ohrozit,“ vypovídá hustopečský jezdec.

„Ač během dalších hodin nepřicházely moc pozitivní zprávy, po dojetí do cíle jsme si nepřipouštěli, že by něco mělo být špatně. Bohužel těsně před vyhlášením jsme se dozvěděli tu tragickou zprávu. Je velmi těžké vyjádřit slovy, co se v tu chvíli v nás odehrávalo. Bohužel mě to zasáhlo už podruhé na stejné vložce. Před lety zde přišel o život Peter Šafár, jenž navigoval Standu Chovance, a já pak s ním dojížděl zbytek sezony 1998. Nyní byly Malonty posledním testem pro Aleše. Bude nám moc chybět! Petrovi přejeme brzké uzdravení a silného závodnického ducha. Ať se mezi nás brzy vrátí...“ doplňuje Jaroslav Jugas.

Agrotec Autoklub vyjadřuje upřímnou soustrast Alešově rodině, jeho nejbližším a celému týmu.

Agrotec Autoklub

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >