aktuálně: 40 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Změna plánu na Rally Krkonoše !

25. května 2012

Již jen necelé tři týdny nás dělí od Rally Krkonoše a bohužel se musíme potýkat s novými a novými omezeními. Z původních plánů nezůstane zřejmě kámen na kameni.

Ilustrační foto

Poté, co musela být kvůli rozsáhlé lesní těžbě zamítnuta nová rychlostní zkouška v blízkosti Pilníkova se dvě osvědčené RZ pojedou v opačném směru. Aby toho nebylo málo, přišlo rozhodnutí města Trutnova o neumožnění průjezdu přes území města a to navzdory původní dohodě. Jedná se o část zkoušky Zámecký vrch vedoucí přes okrajovou čtvrť Dvoračka. Tři týdny před soutěží, ve chvíli, kdy už je většina podkladů připravena pro tisk nebo dokonce vytištěna, se jedná o značnou komplikaci.

Po zhodnocení všech možných variant se jako jediné možné řešení ukázalo rychlostní zkoušku zkrátit. Zůstane tak pouze její lesní část. Protože zkrácení je poměrně výrazné, musel být do časového harmonogramu přidán třetí průjezd náročnou rychlostní zkouškou Bernartická. Posádky před jejím startem ještě jednou zavítají k mechanikům do servisní zóny.

Tato náhlá změna názoru představitelů města zásadně změnila podobu závodu a zasáhla do finálních příprav letošního ročníku Rally Krkonoše. Věříme, že i tato podoba rally umožní posádkám podat kvalitní sportovní výkony.

Pavla Hlavatá

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >