aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škodovka si zopakuje start na dvou souběžných rally

22. května 2012

Tovární tým Škoda Motorsport čeká opět velmi náročný víkend. Podruhé v této sezoně startuje tým na dvou souběžných soutěžích.

Ilustrační foto

Lídři evropského šampionátu Hänninen s Markkulou startují v Chorvatsku, vedoucí posádka českého mistrovství Kopecký/Dresler se představí domácím fanouškům na Rally Český Krumlov. Letošní bilance Kopeckého s Dreslerem v českém šampionátu je jedinečná - tři starty, tři vítězství.

V Chorvatsku se tým Škoda Motorsport představí vůbec poprvé v historii. Třetí soutěž evropského šampionátu v rally má pokračování v okolí chorvatského města Rijeka. Hänninena s Markkulou čeká neznámé prostředí a soutěž, kterou doposud nikdy neabsolvovali. Tovární pilot Škoda Motorsport Juho Hänninen před soutěží říká: „Je před námi soutěž, na které můžeme posbírat opět spoustu zkušeností z evropského šampionátu. Důležitý bude test, který máme na místě před soutěží, přeci jen toho o chorvatské rally mnoho nevíme. Společně s Mikkem se však velmi těšíme.“

Jan Kopecký vyhrál suverénně všechny dosavadní soutěže letošního českého mistrovství a i do Krumlova jede s nejvyššími cíli: „Samozřejmě budou všichni očekávat naše jasné vítězství, ale ve sportu vám dopředu nikdo nic nezaručí ani nedaruje. Jsme však připraveni na boj o přední příčky.“

Na posádky chorvatské rally čeká porce 16 rychlostních zkoušek a 240 kilometrů rozdělených do tří dnů. V Krumlově čítá rally 14 rychlostních zkoušek a 178 ostrých kilometrů.

Škoda Motorsport

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >