aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škodovka si zopakuje start na dvou souběžných rally

22. května 2012

Tovární tým Škoda Motorsport čeká opět velmi náročný víkend. Podruhé v této sezoně startuje tým na dvou souběžných soutěžích.

Ilustrační foto

Lídři evropského šampionátu Hänninen s Markkulou startují v Chorvatsku, vedoucí posádka českého mistrovství Kopecký/Dresler se představí domácím fanouškům na Rally Český Krumlov. Letošní bilance Kopeckého s Dreslerem v českém šampionátu je jedinečná - tři starty, tři vítězství.

V Chorvatsku se tým Škoda Motorsport představí vůbec poprvé v historii. Třetí soutěž evropského šampionátu v rally má pokračování v okolí chorvatského města Rijeka. Hänninena s Markkulou čeká neznámé prostředí a soutěž, kterou doposud nikdy neabsolvovali. Tovární pilot Škoda Motorsport Juho Hänninen před soutěží říká: „Je před námi soutěž, na které můžeme posbírat opět spoustu zkušeností z evropského šampionátu. Důležitý bude test, který máme na místě před soutěží, přeci jen toho o chorvatské rally mnoho nevíme. Společně s Mikkem se však velmi těšíme.“

Jan Kopecký vyhrál suverénně všechny dosavadní soutěže letošního českého mistrovství a i do Krumlova jede s nejvyššími cíli: „Samozřejmě budou všichni očekávat naše jasné vítězství, ale ve sportu vám dopředu nikdo nic nezaručí ani nedaruje. Jsme však připraveni na boj o přední příčky.“

Na posádky chorvatské rally čeká porce 16 rychlostních zkoušek a 240 kilometrů rozdělených do tří dnů. V Krumlově čítá rally 14 rychlostních zkoušek a 178 ostrých kilometrů.

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >