aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Josef Peták před Kopnou

16. července 2008

Příbramská posádka ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 se o víkendu zúčastní Impromat Rallysprintu Kopná a jistě bude chtít navázat na předchozí rallysprintové výsledky.

Na posledním závodě Mediasport MMČR v rally v rámci Rally Bohemia musela příbramská dvojice Hroch Rally Teamu odstoupit na čtvrté rychlostní zkoušce kvůli poruše převodovky. Mezitím však Peták s Benešovou stačili udělat defekt, ztratil přes tři minuty a vyhrát superspeciálku v Sosnové.

„Na Bohemku jsme se moc těšili. Chtěli jsme si tady zazávodit a docela jsme si zde věřili. Bohužel na jedničce jsem byl ve vjezdu do jedné zatáčky moc dlouhý, což mě rozhodilo. Přestal jsem vnímat obrubník, o kterém jsem jinak věděl. Obrubník jsme škrtli a udělali gumu. Bohužel to bylo krátce po startu, a tak jsme ji museli na RZ vyměnit a tím jsme se propadli hluboko startovním polem. V dalším průběhu jsme chtěli stahovat ztrátu a pokusit se posunout do první desítky. Byla to pro nás velká výzva a bavilo mě ztrátu dohánět, bohužel nás však na čtvrté RZtě zastavila porucha převodovky,“ vrací se v krátkosti k Rally Bohemia Josef Peták.

Nepodařený závod je však již minulostí a nyní čeká na Hroch Rally Team další závod, tentokráte MČR v rally, jehož součástí je Impromat Rallysprint Kopná. Josef Peták nastupuje do závodu s jednou podstatnou změnou. Na místo spolujezdce neusedne Libor Joska, pravidelný rallysprintový spolujezdec, ale Alena Benešová, která Petáka naviguje ve velkém mistrovství.

„Libor je bohužel pracovně zaneprázdněn. Kopná vyšla vzhledem k Liborovo práci nevhodně, a tak jsme museli udělat na místě spolujezdce změnu. Namísto Libora usedne Alena,“ dodává k výměně spolujezdce jezdec Peugeotu 207 S2000.

Na Kopné se sejde vynikající startovní pole. Poprvé se v závodě objeví s vozem Peugeot 207 S2000 Roman Kresta, s vozem S2000 dále budou startovat Grzyb, Odložilík a Tarabus. Pro příbramskou dvojici bojující o rallysprintový titul s Josefem Semerádem to nebude jistě snadný závod. Vůz prošel před závodem kontrolou, závada na převodovce byla odstraněná a smíšenou posádku nyní čeká devět měřených úseku o celkové délce 75,80 kilometrů.

„Na Kopnou se těšíme. Tratě jsou pěkné a navíc startovní obsazení nabízí hezké závodění. Nevadilo by mi ani, kdyby v okolí Podkopky pršelo. V letošní sezóně bojujeme s Josefem Semerádem. Podařilo se nám již vyhrát ve Vyškově a Tišnově. Vzhledem ke kvalitě startovního pole na Kopné bude zajet dobrý výsledek velice obtížné, ale pokusíme se zajet co nejlépe,“ vzhlíží před Kopnou Josef Peták.

Příbramská smíšená dvojice ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 sjedou z rampy umístněné na Slušovickém náměstí se startovním číslem 2.

Marek Felt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >