aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Josef Peták se představí na Vrchovině

4. dubna 2012

Poprvé se Josef Peták s Alenou Benešovou představili s vozem Renault Clio R3 Maxi při Valašské Rally, kde obsadili třetí místo v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012. Dalším závodem, kde se tato smíšená dvojice Hroch Rally Teamu bude o nadcházejícím víkendu Rally Vrchovina, která je součástí rallysprintového šampionátu.

Pro příbramskou posádku je v letošní sezóně prioritou MMČR v rally, kde startují v rámci ROPRO Clio R3 CT. Na poslední chvíli se ale tým rozhodl pro start na úvodním rallysprintovém podniku, který by rád využil k dalšímu sbírání zkušeností. „Na Valašce jsme se přesvědčili, že závodit po letech s dvoukolkou není nic jednoduchého. Proto jsme se za přispění vedení týmu rozhodli startovat na Rally Vrchovina, kterou bychom tak chtěli využít k dalšímu seznámení se s vozem,“ doplnil Josef Peták.

Po návratu z Valašské Rally proběhlo nezbytné zkontrolování důležitých komponentů. „Po Valašce mechanici zkontrolovali vůz, ale žádné změny v nastavení jsme neudělali. S nastavením tlumičů jsme byli spokojeni, a tak nebylo zapotřebí dělat jakékoliv změny,“ řekl k přípravě vozu příbramský jezdec.

Josef Peták v loňské sezóně na této soutěži nestartoval. V roce 2010, tehdy ještě pod názvem Rally Vysočina dokázal příbramský jezdec s Peugeot 207 S2000 obsadit třetí místo absolutně. Ještě lépe si vedl o rok dříve, kde Petáka dokázal porazit pouze Orsák. A s jakými cíli posádka do okolí Slavonic odjíždí letos? „Původně jsme start na tomto rallysprintu, potažmo v celém seriálu neměli v plánu. Potřebujeme se ale co nejvíce sžít s vozem, a tak jsme po dohodě s partnery poslali přihlášku a na Vrchovině nebudeme chybět. To ale neznamená, že pojedeme i zbývající rallysprintové závody. Jedná se o sporadický start,“ nastínil vyhlídky jezdec Hroch Rally Teamu.

O tom, jak si posádka při svém druhém startu s Cliem R3 Maxi počínala, se dozvíme v sobotu po čtvrté hodině, kdy první posádky přijedou na cílovou rampu ve Slavonicích.

Marek Felt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >