aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda jede do Irska v plném složení

2. dubna 2012

Škoda do IRC v letošním roce vstoupila úspěšně dvěma „double“ na Azorských a Kanárských ostrovech a na skvělé výkony bude chtít navázat i v Irsku. Na start v Irsku se Škoda postaví letos poprvé s kompletním továrním týmem Škoda Motorsport (Kopecký/Dresler a Hänninen/Markkula). Chybět nebude úřadující šampion IRC a aktuálně vedoucí muž pořadí Andreas Mikkelsen z týmu Škoda UK Motorsport.

Ilustrační foto

Rally Irsko je v letošním roce premiérově součástí šampionátu IRC. „Irsko je pro nás neznámou soutěží,“ říká Jan Kopecký. „Čekají nás hrbolaté a úzké cesty a také velmi kluzký asfalt. Budeme se snažit navázat na naše prozatímní letošní výkony a opět přispět značce Škoda důležitými body do hodnocení výrobců,“ pokračuje Kopecký.

Juho Hänninen přidává: „Startuji v Irsku poprvé a jsem přesvědčen, že to bude jedna z nejtěžších asfaltových soutěží vůbec. Tratě jsou rychlé, zároveň však úzké a velkou roli sehraje zcela odlišný druh asfaltu. Pokud bude pršet, bude trať plná nečistot a to může být velmi zrádné.“

Rally Irsko se jede v okolí měst Armagh a Belfast a na posádky čeká 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 222 kilometrů, přičemž páteční etapa bude zahrnovat též noční průjezdy. Na irských tratích se objeví také třetí muž aktuálního pořadí IRC Sepp Wiegand z týmu Škoda Auto Deutschland. S podporou místního importéra vozů Škoda pojede s Fabií Super 2000 Robert Barrable.

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >