aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Petáka zradila na Bohemce převodovka

7. července 2008

Příbramský pilot Josef Peták to má v letošní sezóně jako na houpačce. V Hustopečích odstoupil ze soutěže před druhou etapou ze zdravotních důvodů své spolujezdkyně. Následně se postavil na start sprintu v Tišnově, který vyhrál.

Na tragické Horácké rally proťal cílovou fotobuňku jako čtvrtý, nicméně tato soutěž se Petákovi vůbec nelíbila, jelikož jízda v omezovači po dlouhých rovinkách není podle něj rallyová soutěž. Nebyl ale jediný, který si na špatně postavené tratě stěžoval... Jak vše nakonec dopadlo, již nemá smysl dále rozebírat.

Moc se tak těšil na rally Bohemia, která patří mezi jeho oblíbené a v minulosti se mu na ni dařilo. V roce 2004 tam dokonce s vozem Peugeot 306 získal absolutní prvenství.

Nicméně tentokráte se do cíle Rally Bohemia posádka ve složení Josef Peták - Alena Benešová nepodívala. „Začali jsme špatně hned na první rychlostní zkoušce, kde jsme udělali kvůli mé jezdecké chybě defekt. Sekli jsme o obrubník pravým předním kolem a prorazili gumu. Mrzí mě to hlavně proto, jelikož jsem o tom obrubníku věděl a přesto jej trefil,“ řekl na úvod příbramský pilot.

„Jelikož to bylo pouhé necelé dva kilometry po startu, nezbylo nám nic jiného, než vystoupit a proraženou pneumatiku vyměnit. Tato ´drobná peripetie´ nám zabrala více než dvě a půl minuty a rázem jsme se ocitli na chvostu startovního pole.“

„Následně jsme začali dohánět ztrátu, ale šlo to velmi pomalu. Poté na RZ 4 přišla technická závada v podobě nefunkční převodovky. Nemohl jsem řadit od dvojky nahoru a bylo jasné, že musíme odstoupit,“ poznamenal ke svému výpadku Peták.

„To odstoupení nás opravdu mrzí, jelikož tratě byly velmi pěkně poskládané a na rally Bohemia jsme se těšili. Budeme se tak nyní pilně připravovat na Rallysprint Kopná, který se jede v okolí Zlína,“ dodal na závěr pilot vozu Peugeot 207 Super 2000.

Další soutěží pro Hroch Rally Team bude již za dva týdny Rallysprint Kopná, který patří mezi jezdci k jednomu z nejoblíbenějších a v minulosti se těšil i vysokému zájmu diváků.

Richard Vlček ; Zakruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >