aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kresta vyrazí do "Bohemky" s novým motorem

2. července 2008

Ač rodák ze Zlínska, bere Roman Kresta Rally Bohemia jako jednu ze svých domácích soutěží. Tradiční podnik mu přirostl k srdci během působení v továrním týmu Škoda Motorsport, jenž sídlí stejně jako centrum soutěže v Mladé Boleslavi. Roman nastoupí do sedmého dílu MMČR s Mitsubishi Lancer Evo IX Mogul Racing Teamu s hlavním cílem - posílit svou roli vedoucího muže mistrovství. Jeho mechanici měli v krátké pauze napilno, hlavně s výměnou a nastavením motoru.

Fanoušci a odborníci očekávají od Rally Bohemia (www.rallybohemia.cz) především další díl souboje Romana s Václavem Pechem. Tato řež dvou špičkových závodníků s japonskými speciály z dílen Charouz Racing Systemu (www.racing.charouz.cz) je hlavní story šampionátu. Co soutěž, to jejich bitva. V posledních dvou podnicích byl mezi nimi v cíli rozdíl jen ve vteřinách.

Roman dokázal na Mladoboleslavsku zvítězit pětkrát. Třikrát s Octavií WRC, s Peugeotem 206 WRC a posledně loni s Lancerem Evo IX. I proto má soutěž rád. Letos se těší na změnu harmonogramu podniku, stejně jako na návrat rychlostních zkoušek v okolí Mladé Boleslavi. S navigátorem Petrem Grossem budou spoléhat na nový motor, který nahradil agregát z nedávné Horácké Rally Třebíč.

Roman Kresta: „Čeká nás hodně těžká soutěž, která v šampionátu sehraje určitě velkou roli. Těší mě návrat zkoušek v okolí Mladé Boleslavi, stejně jako zpřeházení harmonogramu. Od Horácké rally bylo jen málo času na přípravu, ale myslím, že jsme vše zvládli. Hlavně kolegové mechanici se ale nezastavili. Po problémech s motorem jsme museli dát nový agregát, který vyzkoušíme až v oficiálním shakedownu. Jsem špatný statistik své kariéry, takže až na tiskové konferenci k ´Bohemce´ jsem si uvědomil, že jsem ji vyhrál už pětkrát. Mám tuto soutěž rád, po Barum rally je mým druhým domácím podnikem. V Mladé Boleslavi jsem díky působení ve Škodě Motorsport strávil mnoho let, takže můj vztah k tomuto místu je stále silný.“

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >