aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Otevřený dopis panu Radovanu Novákovi

27. června 2008

Ing. Radovan Novák

- generální sekretář FAS

- zástupce ve Světové radě pro automobilový sport

- zástupce v Komisi rally

Deník Sport; Autoklub ČR; Federace automobilového sportu; www.ewrc.cz; www.autosport.cz

_______________________________________________

Chlumčany, 27. června 2008

Otevřený dopis panu Radovanu Novákovi

Emoce po sobotní tragédii a smrti našich dětí Mirka Levory a Pavly Třebínové, pomalu opadají, ale veliká bolest v srdci zůstává... Přestože jsem chtěl zůstat mimo jakoukoliv diskusi o tom, co se na 13. RZ Horácké rally stalo - když mi moje životní láska, rally, vzala to nejcennější, co jsem v životě měl, syna - musím, pane Nováku s odstupem reagovat na Vaše urážlivé, neprofesionální a vysoce nekompetentní výroky, zveřejněné v pondělí 23. června v Deníku Sport.

Svým prohlášením jste urazil mě, pozůstalé v obou truchlících rodinách, mechaniky, dle ohlasů ostatní jezdce i příznivce rally, ale především Mirka. Kdo Vám dal právo urážet mého syna? Co Vás vedlo ke konstatování, že neměl závodnické zkušenosti? Hranice mezi „zkušeností“ a „nezkušeností“ jsou v tomto sportu těžko definovatelné.

Viděl jste ho někdy jet na trati RZ? Domníváte se, že jezdec, který se pět let aktivně zúčastňuje MMČR v rally, jezdec, který vyhrál řadu soutěží doma i v zahraničí, jezdec, který skončí třetí ve Škoda Fabia Rallye Cupu 2006, jezdec, který obsadí celkové 3. místo v MMČR v rally ve třídě A5 v roce 2007, je jezdec nezkušený?

Je snad nezkušená spolujezdkyně, která za svoji kariéru navigovala šestnáct jezdců i na vozech Mitsubishi EVO VI a VII, mezi jezdci měla tu nejlepší pověst a právě proto si ji můj syn vybral?

Pane Nováku, posádka Mirek Levora - Pavla Třebínová v letošním ročníku MMČR v rally ve třídě A5 stále vede!

Vaše výroky o tom, že pokud se pilotům „něco nelíbí a mají strach, tak se závodníci asi musejí dát na šachy“jsou cynismem nejhrubšího zrna a urážejí celou motoristickou veřejnost! Zkrat Vás, jako jednoho z vrcholných představitelů automobilového sportu, je neomluvitelný a svědčí o úrovni Vašich profesních kvalit. Jak můžete zastávat tak vysokou společenskou funkci? Zareagoval jste jako typický český funkcionář: hodit problém na někoho jiného, nic neřešit a zůstat v klidu a pohodě.

Přestože jste se mě - a nejenom mě! - svými výroky hluboce dotkl, nežádám od Vás v téhle strašné chvíli soustrast, účast ani omluvu. Je mi Vás líto!

ing. Miroslav Levora starší

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >