aktuálně: 37 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda chce bodovat i na Kanárech

12. března 2012

Na druhé soutěži letošního ročníku šampionátu IRC na ostrově Gran Canaria chce Škoda opět potvrdit svoje kvality a bodově přispět k zisku třetího titulu v IRC. Poprvé v tomto roce zasáhne do IRC tovární posádka týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler. Na „Kanárech“ se s Fabií Super 2000 představí rovněž úřadující šampion IRC Andreas Mikkelsen.

Ilustrační foto

Na úvodní soutěži IRC na Azorských ostrovech se značce Škoda podařil perfektní start do sezony: Mikkelsen s Fabií Super 2000 celou rally vyhrál a druhý dojel Juho Hänninen. Jan Kopecký i Pavel Dresler se na úvodní start v IRC 2012 těší: „Už se s Pavlem nemůžeme dočkat dalšího startu v IRC. Tento šampionát si dlouhodobě drží vysokou výkonnostní úroveň, kde si jezdci nic nedarují. Chceme dosáhnout co nejlepšího výsledku pro značku Škoda.“

Škoda byla v minulých letech na Kanárech vždy úspěšná - jak v roce 2010, tak 2011 dosáhla vždy „double“. Letošní soutěž čítá 15 rychlostních zkoušek a 241 ostrých kilometrů a očekávají se opět těsné souboje. V loňském roce dělilo vítězného Hänninena od druhého Kopeckého pouhých 1.5 sekundy.

Na startu nebude chybět loňský šampion a vítěz první letošní rally IRC – Andreas Mikkelsen hájící barvy týmu Škoda UK Motorsport. Na povedenou premiéru v IRC, okořeněnou velmi dobrým čtvrtým místem na Azorech, bude chtít navázat rovněž Sepp Wiegand z týmu Škoda Auto Deutschland. Domácí barvy pak bude hájit Alberto Hevia s privátní Fabií Super 2000.

Škoda připravila aktuální video zpravodajství a záběry ze soutěží, na kterých tým Škoda Motorsport startuje. Zajímavosti a zejména rozhovory s jezdci a představiteli týmu můžete sledovat na www.youtube.com/motorsportskoda.

Škoda Motorsport

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >