aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Horáckou rally poznamenala tragická nehoda

21. června 2008

Během 13. rychlostní zkoušky 19. Horácké rally 2008 se stala v sobotu 21. června v odpoledních hodinách tragická událost. Posádka se startovním číslem 47 - jezdec Miroslav Levora jr., spolujezdkyně Pavla Třebínová na voze Škoda Fabia vážně havarovala a po čelním nárazu do stromu přes veškerou poskytnutou pomoc záchranářů svým těžkým zraněním podlehla.

V podvečerních hodinách byla svolána mimořádná tisková konference, které se zúčastnil ředitel rally Miloš Morávek a hlavní lékař MUDr. Daniel Kvapil. „Motoristický osud je krutý. Těžko se mi to říká. Na 13. erzetě havarovala posádka Miroslav Levora jr. a Pavla Třebínová. Posádku jsem znal osobně, proto je to pro mě o to těžší. Nejdříve bych vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým rodinám, pro které je to velká a citelná ztráta. Je to ztráta i pro český motoristický sport. Byla to mladá a velmi nadějná posádka,“ řekl Miloš Morávek, ředitel rally.

Nehoda se stala na čtvrtém kilometru rychlostní zkoušky Brtnice - Kamenička. Posádka přeskočila horizont a podle stop na silnici se dostala na krajnici. Na cestě byly zřetelné stopy brždění a vůz se dostal na druhou stranu silnice, kde havaroval. Další podrobnosti včetně rychlosti vozu nebyly s ohledem na probíhající vyšetřování tragické nehody sděleny.

Hlavní lékař Horácké rally MUDr. Daniel Kvapil uvedl informace o stavu posádky po nehodě. „Jednalo se o natolik závažný úraz, že nebyl slučitelný s životem. Šlo o mnohačetná poranění. U spolujezdkyně nebyla žádná šance na přežití. Řidiče se záchranáří pokoušeli resuscitovat, ale ani po půlhodině se ho nepodařilo přes veškeré úsilí přivést k životu,“ upřesnil Kvapil.

Ředitelství Horácké rally vyjadřuje hlubokou soustrast pozůstalým rodinám. Čest jejich památce!

Roman Ordelt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >