aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Příbram zachráněna...

1. března 2012

Když se koncem loňského roku na Federaci automobilového sportu Autoklubu České republiky pozvolna rodil kalendář závodů Mezinárodního mistrovství České republiky pro rok 2012, chyběla v něm jedna z tradičních a jezdci oblíbených rally. Ta naše domácí, Rally Příbram.

Ilustrační foto

Pořadatel několika posledních ročníků pan Fiala si (vzhledem ke svým do dnes neuhrazeným pohledávkám u Autoklubu ČR a dalších partnerů) nezískal bohužel potřebnou důvěru, a tak volba naší nejvyšší motoristické autority logicky směřovala jinam, za větší jistotou a perspektivou, a Rally Příbram byla z kalendáře jednoduše vyškrtnuta.

Naštěstí však informace mají tu vlastnost, že se šíří rychle a občas i správným směrem. A když se taková informace dostane k lidem, kterým budoucnost Rally Příbram není lhostejná a považují tuto rally za srdeční záležitost, začnou se dít ty správné věci. A díky výše uvedenému máme nyní tu čest a možnost vás informovat o tom, že 34. Rally Příbram má od roku 2012 nového pořadatele, kterým je AUTOSPORT KLUB RALLY PŘÍBRAM v AČR. Zakládajícími členy tohoto sdružení, kteří to s rally v Příbrami myslí opravdu vážně jsou Antonín Berger (dlouholetý ředitel Rally Příbram do roku 2008), Pavel Štípek (tajemník FUCHS OIL RALLY AGROPA), Josef Peták, Alena Benešová a několik dalších pro rally zapálených lidí, kteří chtějí Rally Příbram dostat opět tam, kam patří, tedy mezi nejlepší soutěže v naší republice.

34. Rally Příbram má od roku 2012 nové webové stránky www.rally-pribram.cz. Naším cílem je poskytování maxima informací v jednoduché a přehledné formě, a to jak divákům, tak i soutěžícím a novinářům. A jelikož dnes, v době chytrých telefonů, je dostupnost sociálních sítí prakticky kdykoliv a kdekoliv, budeme informace distribuovat i pomocí těchto mediálních prostředků. 34. Rally Příbram má již svůj termín. Tím je první říjnový víkend, kdy první závodní vůz sjede z rampy nově v sobotu 6. října a cíl je naplánován na neděli 7. října 2012.

„Rally Příbram je pro mě domácí soutěží, a pokud by se u nás nejelo, bylo by to pro mě, asi jako když dítěti řeknete, že už nebudou Vánoce. Proto jsme spolu s dalšími lidmi zapracovali na tom, abychom Rally Příbram v kalendáři udrželi. Jedinou možností bylo zapojit řadu původních i nových lidí do organizace této soutěže,“ říká Josef Peták.

34. Rally Příbram, pořádaná novým organizačním výborem AUTOSPORT KLUB RALLY PŘÍBRAM v AČR chce nejenom napravit její reputaci, ale udělat z ní rally zajímavou pro všechny, jak pro diváky, tak i pro soutěžní posádky. Držte nám palce a sledujte nás na www.rally-pribram.cz, Facebooku, Twitteru.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >