aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

První mistrovský sprint - Rally Vrchovina - se blíží

28. února 2012

Nový název, staronový termín, ale osvědčené tratě a také dobré zázemí - to jsou atributy zjednodušeně představující úvodní podnik letošního seriálu Mistrovství České republiky ve sprintrally. Ten se pod názvem Rally Vrchovina bude konat ve dnech 6. - 7.4.2012 s centrem ve Slavonicích, informace o blížící se soutěži budou postupně zveřejňovány na nových internetových stránkách www.rallyvrchovina.cz.

Ilustrační foto

Sprintrally využívající křivolaké silnice Českomoravské vrchoviny v posledních letech hned několikrát změnila své centrum. V poslední době se ale usadila na jihu tohoto regionu, v romantické oblasti označované jako Česká Kanada. Okolí Kunžaku a Slavonic je nicméně v létě velmi oblíbené cykloturisty, což byl důvod pro letošní změnu termínu rally do období, vyhovujícího závodním autům mnohem více než právě bicyklům.

Soutěž se pojede jako Rally Vrchovina 6. - 7.4.2012, tedy o Velikonocích. Není třeba být velkým pamětníkem, aby se fanouškovi spojilo nedávné závodění v okolí Okříšek právě s brzkým jarním termínem, který také pomohl soutěž zahalit do sněhového hávu. Po dvou horkých červencových ročnících se tak fanoušci mohou letos sázet, na kterou stranu tradice se přikloní počasí v aprílovém počasí. Zdali letošní Velikonoce budou pod sněhem nebo zda je již bude zahřívat jarní slunce, o tom je totiž zatím možné jen spekulovat - s koupáním ve zdejších krásných rybnících ale zjevně počítat nelze.

„Minulý rok převažovaly na naši soutěž pozitivní ohlasy, a tak jsme mohli při přípravách letošního ročníku z tohoto základu vycházet,“ říká předseda organizačního výboru Petr Tušer. „Chystané změny nejsou nijak přelomové a doufáme, že budou vesměs k lepšímu. Již loni jsme byli kladně přijati v překrásných Slavonicích, a tak si velice vážíme skutečnosti, že tentokrát bude v tomto městě dokonce sídlit ředitelství soutěže. Naopak loni kritizovanou servisní zónu přesouváme do jiné lokality, a co se týče názvu soutěže? Bylo pro nás zkrátka z organizačních důvodů jednodušší naši soutěž přejmenovat na Rally Vrchovina, nežli trvat na původním označení. Moc si přejeme, aby i nové jméno fanoušci vzali za své a že se jim i návrat k jarnímu termínu zalíbí. Vždyť Česká Kanada je překrásná v každém ročním období a totéž platí i o městě Slavonice.“

V tuto chvíli jsou zvláštní ustanovení soutěže ve stádiu schvalování, a tak již můžeme prozradit, že trať se bude skládat ze sedmi rychlostních zkoušek o celkové délce 72,4 km. Soutěž bude zařazená do Mistrovství České republiky ve sprintrally a Poháru České republiky v rally, vypsán bude opět i pohár pořadatele, ve kterém budou hodnoceny i zahraniční posádky. Kromě termínu vlastní soutěže je důležitým datem i pondělí 30.3.2012, kdy je na pořadu dne uzávěrka přihlášek.

Karel Špaček

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >