aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Azorská rally: Ve vedení je Andreas Mikkelsen

24. února 2012

Azorská Rally odstartovala novou sezonu šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012. Soutěž rozdělená do třech dnů měla dnes na programu první tři rychlostní zkoušky. Od začátku se o první příčku přetahují dva největší favorité - loňský vítěz Azorské rally Juho Hänninen a úřadující šampion IRC Andreas Mikkelsen, oba na tovární Fabii Super 2000.

Ilustrační foto

Soutěž zatraktivnila dnešní třetí rychlostní zkouška, která se jela jako paralelní souboj dvojic. V přímém souboji severských pilotů porazil Mikkelsen Hänninena o 0.2 sekundy a odstartuje do páteční sekce z první příčky s náskokem 1.4 vteřiny. Velmi dobrý start na svém prvním podniku IRC zažívá Sepp Wiegand z týmu ŠKODA AUTO Deutschland, který je průběžně pátý.

Juho Hänninen z továrního týmu ŠKODA Motorsport první den Azorské rally hodnotí: „Dnešní krátký úvod ukázal, jak těsné se dají čekat souboje s Andreasem. Trať nebyla dnes tak blátivá jako při testech, vysychala, což je na tomto ostrově nezvyklé. Už se těšíme na další porce kilometrů.“

Rally na největším z Azorských ostrovů - Sao Miguel - pokračuje v pátek šesti rychlostními zkouškami, ve kterých na jezdce čeká 86 ostrých kilometrů. Dvakrát se pojede legendární zkouška v magickém prostředí vodou zatopeného vulkánu.

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >