aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Novinky v německém soutěžním světě

23. února 2012

Již příští týden odstartuje prvním dílem Deutsche Rallye Meisterschaft, jeden ze šampionátů konaných u našich západních sousedů. Jak to vypadá s vyhlídkami na letošní sezónu?

Ilustrační foto

Do zmíněného německého šampionátu DRM mohou bodovat pouze zaregistrovaní jezdci. Mezi registrovanými zatím chybí úřadující šampion Sandro Wallenwein, se svým obvyklým vozem Subaru Impreza Sti je již přihlášen na první závod, takže i registrace je očekávána v nejbližších dnech. Již zaregistrovaný je jeho největší soupeř z loňského roku Hermann Gassner sen.

Co se registrovaných posádek týče, zatím není příliš o čem hovořit. Kromě plejády dieselových aut a pěti 'dvoukolek' v čele s Carstenem Mohem a jeho Meganem RS tak na sebe nejvíce pozornosti poutá trojice vozů Porsche 911 GT3, které budou řídit Olaf Dobberkau, Ruben Zeltner a legenda vytrvalostních okruhových závodů Timo Bernhard.

Ne všichni němečtí jezdci se však do šampionátu registrují, přesto startují na vybraných závodech. Na úvodním podniku v Sársku tak uvidíme například Christiana Riedemanna za volantem Citroënu DS3 R3T, do stejného vozu usedne i Felix Herbold, který nejspíše přišel o svou Fiestu S2000, do Imprezy R4 usedne Lucemburčan Patrick Gengler či Švýcar Urs Hunziker. Pokud se podaří dostavět zbrusu nový speciál, do Škody Fabia S2000 by měl usednout i Mark Wallenwein, který přišel o své místo u Skoda Auto Deutschland.

Na prvním závodě DRM se nepředstaví ani Mads Ostberg, který zvažuje starty na vybraných závodech v Německu v rámci zdokonalení jízdy na asfaltu. Zatím není jasné, zda má zájem o starty v DRM či DRS. Mnohem pravděpodobnější je druhý zmíněný seriál, kde by vzhledem k volnějším pravidlům mohl startovat se 'světovou' Fiestou WRC.

Michel Riechert

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >