aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Prokop o vyloučení z Turecké rallye

16. června 2008

Po velmi slibné první polovině Turecké rallye, kdy se Martin Prokop s Janem Tománkem pohybovali v popředí klasifikace PWRC, následovalo pro české barvy zklamání z nedokončené soutěže. Před startem do závěrečné nedělní etapy byla totiž posádka ze soutěže diskvalifikována.

Podrobnosti k sobotní etapě přidává ze svého pohledu pilot Martin Prokop: „Při přejezdu na jednu z rychlostních zkoušek se na voze vyskytla závada palivového systému a auto se zastavilo. Oprava trvalo dlouhý a i přes plné nasazení a 70 kilometrů dlouhý přejezd jsme dorazili na start další 'erzety' o 19 minut později. Tzn. že jsme tak o čtyři minuty nestihli limit. Nejdříve nám toto uznali, ale po dvou odjetých vložkách přišlo rozhodnoutí, které nás vyřadilo ze zbylých sobotních vložek.“

„Nicméně ráno jsme byli připraveni do 3. etapy odstartovat v systému Superally. V tom, ale přišla zpráva o našem vyloučení za cizí pomoc na přejezdu za vložkou. Zarážející byl pro mě ale způsob, jakým sportovní komisaři o našem osudu rozhodli. A to bez jakýchkoliv podložených důkazů,“ neskrývá své rozladění Martin.

Zajížděné časy ve srovnání s konkurencí mohou před dalšími starty naplňovat Jipocar Racing Team optimismem, přesto převládá u teamu zřetelné zklamání. „Je to velmi nepříjemné v tom, že vidíme potenciál, ale pořád nás něco sráží na zem. To vše je hodně náročné na psychiku celého teamu. Z velké části jde i o smůlu, kterou nemůžeme příliš ovlivnit. V přípravě děláme pro úspěch vše. Půjdeme dál, věci budeme řešit. Snad nám pauza, která nás teď čeká, pomůže se chytit,“ doufá Martin Prokop.

Šestitýdenní pauzu v kolotoči mistrovství světa, která po startu v Turecku na posádky čeká, vyplní Jipocar Racing Team startem v Estonsku. Ten poslouží především jako příprava a test na Finskou rallye. „V půlce července pojedeme s C2 závod v Estonsku. Jedná se o soutěž místního mistrovství,“ prozrazuje jihlavský pilot.

Jipocar Racing

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >