aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Trojan v Hustopečích i Tišnově jako pátý

12. června 2008

Sezóna v MMČR se pozvolna přehoupla do své druhé poloviny a dvojici týmu Korno Motorsport i nadále patří průběžná čtvrtá pozice v absolutním pořadí. Nic na tom nezměnil ani velmi obtížný závod v Hustopečích, který byl velkou zkouškou odolnosti pro jezdce i techniku a v němž oba borci, hájili barvy Seznam.cz. Rally Teamu.

Loňský vicemistr Karel Trojan s navigátorem Petrem Řihákem šli do soutěže plni odhodlání, ale na lepší pořadí v cíli jejich výkon tentokrát nestačil. Karel Trojan k tomu uvádí: „V Hustopečích jsme si příliš velké ambice nedělali, jelikož konkurence na startu byla velice silná. Také díky několika odstoupením našich soupeřů jsme však nakonec projeli cílovou rampou jako pátí a to není vůbec špatný výsledek. Mrzí snad jen porážka od Václava Arazima, který však byl v danou chvíli nad naše síly a museli jsme se před ním sklonit.“

Petr Řihák uvádí: „Hustopeče byly na naše soutěžácké poměry velmi netypickou soutěží, ale nutno podotknout, že se jednalo o velmi kvalitní závod. Všechny sužovalo tropické vedro a někteří byli dokonce hospitalizováni. My jsme byli trochu provázeni smůlou, když jsme absolvovali několik defektů-nedefektů, neboť se nám podařilo zničit hned osm disků. Některé se snad podaří opravit, u jiných si tím nejsem jistý. Celkově ale s výsledkem panuje spokojenost.“

V Tišnově se opět sešla řada jezdců, disponujících vozy s papírově lepšími předpoklady, tedy WRC Drotára a Super2000 Petáka a Odložilíka a tak se spíše očekávalo, jak se Karlu Trojanovi podařilo zapracovat na výkonu vozu a zda ten bude opět fungovat. Hned první RZ ukázala, že vůz je opět ve formě a Karel Trojan s Petrem Řihákem dosáhli nejlepšího času. Následně je postupně předstihovali v pořadí jezdci s lepší technikou a Karel se snažil soupeřit s dravě jedoucím králem sprintů, Pepou Semerádem, což se mu celkem dařilo.

„Otázkou dne pro mne bylo, zda se podařilo odstranit problém na voze, který nás v minulých soutěžích sužoval a hned zkraje jsme viděli, že je vše v pořádku. Osobně jsem si velmi pěkně zazávodil s Pepou Semerádem a před jezdcem jeho kvalit se rád skloním. Nejdůležitějším závěrem dne však pro mne zůstává fakt, že vůz je opět zcela ve formě a my se můžeme plně soustředit jen na vlastní výkon. Škoda snad jen ne zcela šťastné volby pneumatik v prostřední rundě, kde jsme na začátku vodou zcela zalité nejdelší erzety zbytečně ztratili. Navzdory letošnímu nejslabšímu výsledku ve sprintech jsem však jednoznačně spokojený s výkonem vozu i svým,“ hodnotí Karel Trojan.

Dalším podnikem, kde bude posádka Karel Trojan, Petr Řihák startovat, je 19.ročník Horácké Rally se sídlem v Třebíči, která odstartuje 19.6. a i zde věříme ve vaší podporu.

Karel Koldovský

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >