aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Krkonoše hlásí - připraveno

11. června 2008

Druhý ročník Rally Krkonoše odstartuje v sobotu 14. června od Autostylu v Trutnově. Organizátorům z HBV Motorsport se v řádném termínu přihlásilo téměř sedmdesát posádek a podle slov Blanky Hlavaté je vše připraveno k úspěšné repríze loňského roku. Letošní ročník se započítává zejména do M ČR historických vozů a do Poháru ČR v rally.

V rámci této soutěže se jede i rally pravidelnosti, kde například nechybí ani atraktivní vozy Porsche, Tatra 603 nebo Lancia Abarth. Již v pátek 13., kdy se rovněž konají seznamovací jízdy, bude probíhat v podvečer na trutnovském náměstí slavnostní představování posádek. V sobotu ráno musí všechny převzaté posádky odevzdat svůj vůz do uzavřeného parkoviště a v devět hodin odstartuje do rally první vůz. Trať měří pouhých 129 kilometrů, z nichž plných sedmdesát km tvoří rychlostní zkoušky. Jedou se ve čtyřech úsecích a mají názvy Vlčická, Zámecký vrch, Kryblická a Starobucká. Všechny se jedou dvakrát. Při hladkém průběhu přijede první posádka na cílovou rampu ve 14, 30 hodin.

Při pohledu do seznamu přihlášených posádek patří k favoritům na absolutní vítězství jednoznačně loňský vítěz Jiří Tošovský, kterého bude letos navigovat ex-tovární spolujezdec Petr Gross. Konkurovat jim budou Antonín Tlusťák s Janem Škaloudem s vozem Citroen kategorie S1600, dále jezdci s dalšími Mitsubishi Trnovec a Mikulenka. Zasáhnout do první pětky může i v poslední době především vrchař Jaromír Malý. Na startu nechybí ani francouzský jezdec Dominik Laurent, který s Jiřím Venušem bere tuto soutěž jako přípravu na Rally Bohemia. Všechny zmíněné dvojice startují ve zvláštní kategorii - Poháru pořadatele.

Mezi historickými vozy svedou souboj o prvenství především jezdci s vozy Opel Brož, Tichý a Hájek s Tenklem ( BMW M3 ) a Jirátkem ( BMW 2002 Ti ). Překvapit mohou i bratři Hejhalové (Škoda 110L), kteří vloni předváděli na této soutěži špičkový výkon. Z ostatních regionálních posádek startují Václavík s Hájkem ( Škoda Felicia ), sobotecká dvojice Picek – Picková ( Škoda Fabia ), Hlaváč s Kašťákem ( Nissan Sunny ) a otec a syn Urbanové (Škoda Fabia RS a VW Polo).

Zajímavých osobností bude na Rally Krkonoše více. Už byli zmíněni slavní předjezdci Štolfa a Srnský, k nim se přidá i mnohonásobný mistr ČR Jan Krečman v roli činovníka pro bezpečnost a také úspěšný spolujezdec Václava Pecha jr. Petr Uhel, který tentokrát usedne na sedadlo spolujezdce vedle Petra Hubáčka.

Pavel Vydra

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >