aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Uzávěrka přihlášek na Horáckou rally se blíží!

9. června 2008

Velmi rychle se přiblížil termín uzávěrky přihlášek na šestý díl šampionátu Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally, kterým bude za dva týdny 19. Horácká rally 2008 v Třebíči (20. - 21. června). Soutěž na Vysočině se zároveň pojede jako FIA Evropský pohár v rally - region Central s koeficientem 2.

Pořadatelé z Auto klubu elektrárna Dukovany v AČR evidují v sekretariátě rally tři dny před uzávěrkou přes tři desítky přihlášek. Vzhledem k tomu, že posádky posílají přihlášky na poslední chvíli, dá se očekávat největší nápor o nadcházejícím víkendu. Navíc se jede v sobotu v nedalekém Tišnově další podnik rallysprintového šampionátu, a tak řada soutěžních týmů čeká, zda závodní technika bude v pořádku a připravena na další podnik. Uzávěrka přihlášek je stanovena na neděli 8. června v 18 hodin v podvečer.

„Předpokládáme, že z české špičky bude chybět Pavel Valoušek, který se nám v těchto dnech omluvil. Původně jsme předpokládali, že Pavel pojede v barvách našeho pořádajícího autoklubu, ale nakonec z této spolupráce sešlo. Vůz Mitsubishi Lancer EVO IX se léčí z technických problémů na Hustopečích a tým se rozhodl pošetřit techniku na další rally,“ uvedl Miloš Morávek, ředitel rally. V Třebíči se dá očekávat pokračování souboje Roman Kresta versus Václav Pech. Právě tito dva jezdci se perou o titul českého šampióna. Oba piloti disponují shodnou technikou v podobě vozu Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Charouz Racing System. Zatímco Pech se stal českým šampionem celkem pětkrát, Kresta se radoval z domácího titulu zatím dvakrát. V letošní sezoně vede Kresta v počtu výher nad Pechem 3:2. Po pěti odjetých soutěžích má dvaatřicetiletý Kresta, jezdec stáje Mogul Racing Team, náskok 27 bodů. Rodák z Trnavy na Zlínsku vyhrál tři soutěže za sebou, když triumfoval na Cetelem Valašská rally, Šumavě a v Českém Krumlově. Plzeňský Pech pro změnu nenašel přemožitele v Rakousku a v Hustopečích. Oba jezdci jsou zatím jedinými piloty v letošním českém šampionátu, kteří poznali slast vítězství.

Pořadatelé na poslední chvíli změnili časový harmonogram a trať páteční i sobotní etapy. Z bezpečnostních důvodů byla vypuštěna rychlostní zkouška Kadolec – Osová Bítýška. Změna tratě byla schválena příslušnými orgány a organizátoři vydají v nejbližších hodinách prováděcí ustanovení, kde bude zveřejněna konečná podoba tratě a nový časový harmonogram. Pořadatelé z Dukovan budou informovat veřejnost o konečné podobě seznamu přihlášených posádek na čtvrteční tiskové konferenci v brněnském hotelu International.

Roman Ordelt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >