aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Preview: Turecká rally 2008

12. června 2008

Osmým podnikem letošního seriálu mistrovství světa bude Turecká rally, která se opět pojede po roční pauze, jelikož ji FIA v roce 2006 pronásledující sezónu ze seriálu mistrovství světa vyřadila.

Turečtí pořadatelé však nehodili flintu dožita, ale dál pracovali na své soutěži a po dobrém loňském hodnocení se znovu propracovala do mistrovství světa.

Nicméně ani drobné změny, ke kterým organizátoři přistoupili, nemění nic na tom, že Turecká rally bude i v letošním roce patřit k jedné z nejdrsnějších soutěží celého šampionátu. Obavu tak budou mít jezdci a týmy především z defektů, které značně ovlivnily výsledky na nedávné Akropolis rally.

V roce 2003, kdy se rally jela poprvé jako součást seriálu MS, měli organizátoři problémy s hustými přívalovými dešti, které daly značně zabrat trati a jezdci se některými úseky tratě doslova brodili. V letošním roce by se to vzhledem ke změně termínu opakovat nemělo, nicméně nedá se nic předvídat předem.

Soutěž bude opět soustředěná do okolí Kemeru, kde je také servisní zóna. Na piloty ale opět letos čeká drsná rally, který čítá celkem 1263.74 kilometrů, z toho ostrých bude 360.12.

Dohromady se pojede devatenáct rychlostních zkoušek, včetně dvou super-speciálních rychlostních zkoušek.V roce 2006 na rally triumfoval Marcus Grönholm s vozem Ford Focus WRC.

Richard Vlček ; Zakruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >