aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jan Kopecký odstoupil z vedoucí pozice

2. června 2008

Startem v Agrotec Rally Hustopeče, automobilové soutěži zařazené do Mezinárodního Mistrovství České republiky v rally, začala příprava týmu Motorsport Kopecký na Ypres Westhoek Rally, kterou bude v Belgii ve druhé polovině června pokračovat seriál Intercontinental Rally Challenge.

Jan Kopecký měl poprvé možnost vyzkoušet si vůz Peugeot 207 S2000 na asfaltových rychlostních zkouškách a to dokonce i v nočních hodinách. Právě noční erzety byly velmi atraktivní záležitostí nejen pro diváky, ale i pro soutěžní posádky.

Jan Kopecký navigovaný Petrem Starým vstoupil do soutěže druhým nejrychlejším časem v 'Divácké' rychlostní zkoušce o 6 desetin vteřiny, ale již ve druhém testu byl nejrychlejší a ujal se průběžného vedení. Jan Kopecký vyhrál deset rychlostních testů v řadě a jednoznačně kraloval erzetám ve vinařském kraji v okolí Hustopečí.

Po jedenácté rychlostní zkoušce měl náskok před druhým jezdcem více než 50 vteřin, bohužel před startem dvanácté erzety unikl olej z motoru vozu a Jan Kopecký byl nucen tři rychlostní zkoušky před cílem ze soutěže odstoupit.

„Odstoupení ze soutěže v samém závěru nás velmi mrzí, ale naše účast byla zaměřena především na přípravu nastavení vozu pro belgickou Ypres Westhoek Rally. Navíc jsem měl poprvé možnost startovat s vozem specifikace S2000 na asfaltové soutěži a jízdní vlastnosti jsou pochopitelně na asfaltu výrazně odlišné od šotolinových soutěží, které jsem letos s vozy této kategorii již absolvoval. Přesto jsem byl s výkonem i dosahovanými časy spokojen.“

„Velmi jsem se těšil na noční rychlostní testy, které jsou na programu automobilových soutěží vzácnou výjimkou. Jízda noční krajinou má své zvláštní kouzlo a navíc na nás i v Belgii čekají noční erzety.“

„Náš start v této soutěži splnil svoji úlohu a až na smolné odstoupení vinou technické závady můžeme být spokojeni. Opět jsem byl velmi mile překvapen podporou domácích příznivců. I když startujeme na tuzemských tratích výjimečně, fanoušci na nás nezapomínají a patří jim naše poděkování,“ řekl pilot Jan Kopecký.

Martin Bobek

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >