aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Do Třebíče přijede na Horáckou rally pozorovatel z Rakouska

28. května 2008

Pořadatelé Horácké rally v Třebíčí již znají nominaci pozorovatele FIA a sportovních komisařů, kteří budou bdít nad dodržováním sportovních řádů při letošním již devatenáctém ročníku Soutěž na Vysočině je vedle českého šampionátu součástí seriálu FIA Evropský pohár - region Central s koeficientem 2 a na hodnocení pozorovatele FIA bude záviset další osud třebíčské soutěže do přístích let.

V roli pozorovatele Mezinárodní automobilové federace FIA se objeví Franz Landauf z Rakouska. Tento pán byl v Třebíči již jednou v roli pozorovatele, a to před třemi lety, kdy se třebíčská rally jela jako kandidátský podnik do Evropského poháru. „Prostředí naší rally dobře pozná a podle našich informací se na Moravu již velmi těší,“ uvedl Miloš Morávek, ředitel rally. Ve funkci hlavního sportovního komisaře se objeví Georgi Janakijev z Bulharska. Mimochodem působí ve funkci dlouholetého ředitele evropské Bulharské rally v Borovci, která se pojede v roce 2010 jako součást mistrovství světa! Janakijev je zároveň člen rally komise při FIA a generálním sekretáře bulharské automobilové federace. V roli sportovních komisařů se představí Peter Faluvegi z Maďarska, ředitel řady soutěží ve své zemi a Ing. Jan Regner, tajemník Barum rally Zlín, koordinátor sekretariátu mistrovství Evropy v rally a bezpečnostní delegát FIA. V této významné funkci bude zanedlouho působit při kandidátských soutěžích seriálu mistrovství světa Rajdu Polski v Mikolajki nebo na Ruské rally v St. Petěrburku, která je součástí prestižního seriálu IRC.

V roli bezpečnostního delegáta ASN přijede do Třebíče Jan Mochan, z dalších delegací národních činovníků budou na Horácké rally působit Stanislav Mrkvan coby hlavní technický komisař, Ing. Jarmila Ftáčková jako hlavní časoměřič a činovníky pro styk se soutěžícími jsou Josef Vrátil a Karel Dubový. Organizační výbor Horácké rally vede Ing. Jaroslav Krčma, ředitelem rally je Miloš Morávek, jeho zástupci již zmíněný Ing. Krčma, Ing. Miroslav Dokulil a ve funkci tajemníka pracuje Ing. Tomáš Turek. Pořadatelé z AČR - Autoklubu elektrárna Dukovany v těchto dnech finišují s přípravami na letošní ročník, který startuje z Karlova náměstí v Třebíči za necelý měsíc, v pátek 20. června v 17:15 hodin. Na startu se objeví kompletní česká spička, na startu nebude chybět lídr českého šampionátu Roman Kresta nebo loňský mistr a obhájce prvenství Václav Pech. Oba pojedou na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX.

Roman Ordelt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >