aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Prokop se Zdeňkem Hrůzou devátí

23. ledna 2012

Dvojice Czech Ford National Teamu Martin Prokop - Zdeněk Hrůza dovedla vůz Ford Fiesta RS WRC do cíle úvodního podniku MS - Rallye Monte Carlo 2012 - na devátém místě absolutně. Do sezony vstoupila ziskem dvou mistrovských bodů.

Přejezdová etapa s cílem v Monte Carlu posádku Czech Ford National Teamu jak se říká „nakopla“. Dokončení soutěže v první desítce začalo nabírat konkrétních obrysů a před čtyřmi vložkami nad monackým knížectvím si toho byl vědom i jihlavský pilot.

Navíc testy přes slavný průsmyk Col de Turini i vložka Lantosque - Luceram pro něj nebyly ničím neznámým a český pilot z toho v souboji s bývalým produkčním šampionem Portugalcem Armindem Araujem profitoval. Na zmíněných čtyř vložkách ani jednou nechyběl mezi desítkou nejrychlejších, nejvýše figuroval fiesta v barvách Jipocaru na 8. místě v RZ14.

Před závěrečnou Power Stage měli Prokop s Hrůzou na Araujovo mini náskok 2.9 sekundy. V 5,16 km dlouhém testu zajeli pátý čas absolutně (nejlepší výsledek v soutěži) a definitivně potvrdili solidní devátou příčku na úvod sezony.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >