aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Melichárek po obhliadkach tratí a shakedownu

18. ledna 2012

Melico Racing Team s posádkou Jaroslav Melichárek - Igor Bacigál už majú po obhliadkach tratí a shakedowne, kde si posledný krát pred štartom odskúšali nastavenie Peugeotu 207 S2000.

Prinášame krátku flash správu tímu priamo z miesta súťaže: „Obhliadky tratí na Rallye Monte Carlo 2012 máme úspešne za sebou. Boli to tri nekonečne dlhé a náročné dni, ktoré by sa dali kľudne nazvať aj Tour de France, pretože sme sa počas troch dní postupne presúvali z Monte Carla do 400 km vzdialeného prvého centra súťaže, ktorým je Valence. Trate tohtoročného Monte sú parádne, ale veľmi náročné, s priemernou dĺžkou okolo 25 kilometrov. Prvý deň na tratiach v okolí Monaka bolo krásne slnečné počasie s teplotou 12 stupňov. Včera bolo podobné počasie aj na tratiach v okolí Valence, no keďže sme sa skoro celý deň pohybovali vo výškach nad 1000 m, teplota už bola len pár stupňov nad nulou. Dnes bol dokonca tratiach rýchlostných skúšok sneh a ľad. Podľa posledných predpovedí má nasledujúce dni pršať a v horách padať sneh, takže to bude ešte zaujímavé,“ informuje Jaro Melichárek.

„Dnes naša posádka absolvovala shakedown, žiaľ k výsledkom sme sa ešte do tejto chvíle nedopracovali. Podvečer je ešte na programe slávnostný štart súťaže,“ doplnil Erik Melichárek, manažér Melico Racing Teamu.

Súťaž štartuje zajtra o 8:00 hodine a v pláne sú štyri rýchlostné skúšky o celkovej dĺžke 134,70 kilometra. Ako ich posádka Melico Racing Teamu zvládla vás budeme informovať.

Miroslav Majláth

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >