Číňané začali navrhovat vlastní auta

31. března 2008

To, že se v Číně kopíruje všechno, včetně designu drahých vozů, jsme si už zvykli, ale nyní čínští designéři začali navrhovat vlastní vozy a nutno dodat, že nevypadají vůbec špatně.

Moc často nás auta zpoza čínské zdi nezaujmou. Velké majestátní kupé možná ale otevírá novou éru. Studii velkého majestátního korábu jménem GT představila automobilka Geely.

Geely GT poprvé uvidí za pár týdnů autosalonu v Pekingu, vzhledem k tomu, že se automobilka vytrvale snaží dostat na americký trh a míří i do Evropy, možná „GéTéčko“ uvidíme i naživo.

Jakým motorem bude vůz osazen zatím není jasné. Stejně tak zatím nejsou známy žádné další parametry tohoto nového konceptu, ale snad se brzy dozvíme více...

-ric-; Zakruta.CZ