Kolik nehod bylo zaviněno pod vlivem alkoholu

6. ledna 2009

V období leden až listopad roku 2008, eviduje Policie České republiky 6 576 nehod zaviněných pod vlivem alkoholu (tj. 4,7% z celkového počtu), přitom eviduje 39 usmrcených osob (tj. 4,3% z celkového následků nehod) a dalších 2 723 osob bylo zraněno.

Oproti loňskému období je počet evidovaných nehod nižší o 204 (tj. o 3,0%), počet usmrcených je vyšší o 7 osob (tj. o 21,9%) a počet zraněných je nižší o 66 osob.

Podle předběžných údajů došlo v prosinci roku 2008 k 631 dopravním nehodám, zaviněných pod vlivem alkoholu. To znamená, že v roce 2008 došlo celkem k 7 207 dopravním nehodám, při kterých byl prokázán alkohol.

-ric- ; Besip