aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kolik nehod bylo zaviněno pod vlivem alkoholu

6. ledna 2009

V období leden až listopad roku 2008, eviduje Policie České republiky 6 576 nehod zaviněných pod vlivem alkoholu (tj. 4,7% z celkového počtu), přitom eviduje 39 usmrcených osob (tj. 4,3% z celkového následků nehod) a dalších 2 723 osob bylo zraněno.

Oproti loňskému období je počet evidovaných nehod nižší o 204 (tj. o 3,0%), počet usmrcených je vyšší o 7 osob (tj. o 21,9%) a počet zraněných je nižší o 66 osob.

Podle předběžných údajů došlo v prosinci roku 2008 k 631 dopravním nehodám, zaviněných pod vlivem alkoholu. To znamená, že v roce 2008 došlo celkem k 7 207 dopravním nehodám, při kterých byl prokázán alkohol.

-ric- ; Besip

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >