Předpověď počasí na úterý 16. prosince 2008

16. prosince 2008

V úterý nás čeká převážně zataženo až oblačno, v noci pak ojediněle mrholení nebo slabý déšť. Místy se bude vyskytovat hustá mlha.

Nejnižší teploty 5 až 1 °C, ojediněle při malé oblačnosti a uklidnění větru kolem -1 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu čerstvý 7 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s.

Kolem tlakové níže, která bude zvolna postupovat ze západního Středomoří nad Alpy, k nám bude pokračovat příliv teplejšího vzduchu od jihu.

Počasí přes den slibuje nízkou oblačnost, která se ojediněle protrhá na polojasno. Ojediněle mrholení a mlhy. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v 1000 m na horách kolem +2 °C.

Upozornění:

Vítr bude ve vyšších polohách Českomoravské vrchoviny a na hřebenech hor na severu ČR v nárazech dosahovat kolem 70 až 90 km/h.

Pozor také na mlhy a ranní mrholení, které může vytvořit na cestách ledovku.

Richard Vlček ; Internet