aktuálně: 41 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Essen Motor Show je opět na vzestupu

7. prosince 2011
Essen Motor Show 2011

Po dvou letech od změny koncepce tradičního německého tuningového veletrhu mohou jeho organizátoři jásat. Jejich riskantní tah se pomalu vyplácí a návštěvnost Essen Motor Show každým rokem roste. Oproti loňskému roku zaznamenal 44. ročník zvýšení návštěvnosti v desítkách tisíc. Na přelomu listopadu a prosince, kdy letošní ročník tohoto veletrhu probíhal, dorazilo zhruba o 33.000 návštěvníků více než v roce 2010. Loni do veletržního areálu Messe Essen zavítalo 304.200 lidí. Jejich převážnou část i nadále tvoří komunita tunerů, pro které jsou velkým lákadlem především veletržní akce a slevy na produkty předních světových úpravců.

Změna koncepce, o níž padla zmínka v úvodu, přinesla rozšíření záběru veletrhu i mimo tuningové pole. Letošní ročník, kterého se zúčastnilo 513 vystavovatelů, tak obohatily expozice věnované závodním cestovním vozům série DTM, 100. leté historii Rallye Monte Carlo či designovým automobilovým studiím. V jiné hale pak bylo možné zhlédnout drifterské umění či kaskadérskou show.

I tak mířily kroky většiny návštěvníků do hal, v nichž se nacházely mnohé stánky se zbožím. V Essenu je možné sehnat téměř vše, na co tuner pomyslí. Od karosářských dílů, kol, podvozků či brzdových komponentů až po produkty zvyšující výkon motoru či rozličné doplňky do interiérů. Výjimkou tak nejsou návštěvníci, kteří do Essenu zavítají jen kvůli nákupům, a jejich odchod na konci dne připomíná spíše stěhování menší garáže.

Essen Motor Show 2011
Essen Motor Show 2011
Essen Motor Show 2011
Essen Motor Show 2011
Lukáš Hron

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >