aktuálně: 41 uzavírek, 42 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Motorsport na Mecsek Rally s Kopeckým

7. září 2011

Šampionát Intercontinental Rally Challenge (IRC) napíše nadcházející víkend již svou osmou část. Seriál se z domácího prostředí automobilky ŠKODA, která slavila ve Zlíně „triple“ přesouvá k jihovýchodním sousedům v Maďarsku.

Kolem města Pécs se pojede již 45. ročník místní asfaltové rally, vůbec poprvé však jako součást IRC. Barvy týmu ŠKODA Motorsport bude hájit posádka Kopecký-Starý, která se prvním vítězstvím v letošním IRC na poslední rally ve Zlíně přihlásila silně o slovo v boji o celkový titul.

V Maďarsku je doplní Freddy Loix s Frédericem Miclottem, kteří ve Zlíně finišovali o neuvěřitelných 1.2 sekundy za vítěznou dvojicí Kopecký-Starý. Pro představu, jednalo se v přepočtu asi o 2 metry z celkových 250 soutěžních kilometrů! S vozem Škoda Fabia Super 2000 bude o body do šampionátu bojovat též Andreas Mikkelsen z týmu ŠKODA UK Motorsport, který na poslední zlínské rally mohutně atakoval pódiové pozice.

Na startu v Pécsi se s Fabiíí Super 2000 objeví též Mark Wallenwein, Matthias Kahle a premiérově v IRC Hermann Gassner jun. Současný lídr IRC Juho Hänninen bude v době maďarské rally nabírat síly do dalšího programu, kde je jeho prioritou šampionát SWRC. Ten má na programu již jen dva závody a tak chce být Hänninen maximálně připravený.

Jan Kopecký: „Vítězství ve Zlíně nás hrozně namotivovalo, máme na kontě první vítězství a chceme uspět i v dalším průběhu sezony. V Maďarsku budeme poprvé, co vím, čekají nás rychlé a uskákané tratě, blízké českým podmínkám, to by nám i vozu mohlo vyhovovat.“

Freddy Loix: „Po druhém místě na Barum Rally se na tuto novou soutěž opravdu moc těším. Doufám, že to bude stejně pěkný a tuhý boj jako ve Zlíně. Mescek Rally bude nová téměř pro všechny soutěžící a to ji dělá ještě zajímavější. Všichni vědí, jak moc mám rád asfaltové soutěže, věřím, že zde uspěji a nasbírám hodně bodů do šampionátu.“

Maďarská rally startuje v pátek 9. září úvodním prologem a na programu má celkem 14 rychlostních zkoušek a 252 kilometrů.

Škoda Motorsport

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >