aktuálně: 41 uzavírek, 26 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policii ČR se zvýšil rozpočet

23. srpna 2011

Na základě včerejšího jednání mezi ministrem vnitra Janem Kubice a ministrem financí Miroslavem Kalouskem došlo za předchozího souhlasu předsedy vlády Petra Nečase k navýšení rozpočtu Policie České republiky o 700 milionů korun na rok 2012.

Ilustrační foto

Tato částka bude využita v oblasti provozních výdajů, zejména pro nákup pohonných hmot, spotřebního materiálu pro zajištění výkonu služby a v oblasti oprav a údržby budov.

„Je to pozitivní zpráva pro policii. Tato částka jednoznačně přispěje ke stabilizaci policie a zachování bezpečnosti v České republice,“ uvedl policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy.

Prioritou vedení Policie České republiky v oblasti mezd zůstává zachování reálného platového příjmu policistů a občanských zaměstnanců a zamezení snižování počtu výkonných policistů. V současné době se na této prioritě intenzivně pracuje expertní pracovní tým, který je složen ze zástupců Ministerstva vnitra a policistů a naváže na činnost expertní pracovní skupiny při Policejním prezidiu ČR, která byla policejním prezidentem vytvořena k optimalizaci činností v rámci policie.

Úkolem nově složeného pracovního týmu ze strany Ministerstva vnitra ČR bude hledání vnitřních úspor především v oblasti zjednodušení řídících struktur policie a zároveň podpory přímého výkonu služby.

-ric- ; PČR

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >