aktuálně: 41 uzavírek, 32 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V Česku se plánují stavby silnic i na 200 let dopředu

4. května 2010

Neuvěřitelné - snad jedině v České republice se dokáže plánovat stavba rychlostních komunikací i na 200 let dopředu. Přitom nikdo neví, jestli se ještě za sto let vůbec bude jezdit po silnicích...

Fond dopravní infrastruktury má plán na silnici R55, která má spojit Olomouc s Břeclaví, zhruba za nějakých 200 let. Hotova by prý měla být v roce 2222. Silnice totiž spadá do kategorie projektů, které nejsou v současnosti důležité.

Mluvčí Ministerstva dopravy Karel Hanzelka řekl, že přesné plány a také data jednotlivých dokončení staveb, budou oznámeny v průběhu měsíce května. Tak snad se dočkáme reálnějších předpovědí, než o kterých se hovoří nyní...

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >