aktuálně: 41 uzavírek, 33 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nový shell diesel extra - dobrá zpráva pro dopravce

3. května 2010

Česká republika se stala dvanáctou evropskou zemí na světě, kde mohou řidiči nákladních vozidel tankovat nové palivo Shell Diesel Extra. Díky jeho jedinečnému složení ujedou řidiči kamionů za stejnou cenu více kilometrů.

Česká republika se jako důležitá tranzitní země stala dvanáctým evropským státem, kde mohou řidiči nákladních vozidel na čerpacích stanicích Shell tankovat nový Shell Diesel Extra za nezměněnou cenu. Jeho hlavním benefitem je prokazatelná úspora spotřeby paliva.

Podle provedených interních výzkumů společnosti Shell na vysoce zatěžovaných motorech používaných v nákladních automobilech přispívá jedinečné složení tohoto paliva ke snížení spotřeby až o 3 % ve srovnání s běžnou naftou bez aditiv.

Úspory se u jednotlivých typů nákladních automobilů mohou lišit, v některých případech se zákazníkům provádějícím testování ve spolupráci se společností Shell podařilo dosáhnout i vyšších úspor paliva.

Nový Shell Diesel Extra pomáhá chránit nákladní automobily od nevyhnutelných účinků jízd na dlouhé vzdálenosti. Omezuje tvorbu usazenin ve vstřikovacích tryskách motoru a zajišťuje tak účinnější spalovací proces. Nový Shell Diesel Extra pro kamiony navíc pomáhá omezit postupné zhoršování výkonu motoru a zlepšuje startování motoru za studena. Součástí jeho jedinečného složení jsou také složky, které předchází korozi palivového systému a omezují pěnění při doplňování paliva.

„Navrhli jsme nové složení paliva Shell Diesel Extra pro kamiony tak, aby pomáhalo udržovat motor v perfektním stavu po co nejdelší dobu,“ řekl Dušan Nedorost, ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republice. „Pravidelné tankování tohoto paliva pomáhá řidičům a přepravním společnostem nejen snížit spotřebu paliva po celou dobu provozu vozidla, ale také emise CO2 a kouřivost, což jsou v současné době jedny z klíčových požadavků.“

Nejen řidiči používající mezinárodní palivovou kartu euroShell mají možnost natankovat nový Shell Diesel Extra také v Dánsku, Lucembursku, Maďarsku, Německu, Nizozemí, Norsku, Polsku, Rakousku, Řecku, Turecku nebo Velká Británii.

-ric- ; Shell

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >