aktuálně: 41 uzavírek, 14 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Velikonoce jsou za námi - na silnicích zemřeli čtyři lidé

7. dubna 2010

Víkend, kterého se policisté velmi obávali je za námi a jeho bilance v počtu usmrcených osob na silnicích je nejmenší od roku 1990. Na bezpečnost na cestách dohlíželo přes víkend tisíc policistů. Zemřeli čtyři lidé.

Šéf dopravní policie Leoš Tržil se ale nechal slyšet, že spokojený bude pouze tehdy, když na silnicích přestanou lidé umírat. Ani toto nízké číslo tak nijak neubere na intenzitě dopravních akcí, především pak v rizikových víkendech.

Jednou obětí byl spolujezdec opilého motorkáře na Liberecku. Další smrtelná nehoda motorkáře se stala v Bohumíně. Střet s osobním vozem nepřežil 57-letý motocyklista.

Policie měla na velikonoční pondělí přichystáno hned 170 akcí. I tak si ale řidiči nedali v mnoha případech pozor. Na Moravě policisté odhalili 35 podnapilých motoristů. V dalších krajích to bylo v řádech několika jedinců.

V loňském roce zemřelo na cestách 15 osob, v roce 2008 to bylo osm a o rok dříve 13. Také proto se policisté na letošní rok náležitě připravili. Další podobné akce budou jistě v budoucnu následovat, nechali se slyšet policisté.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >