aktuálně: 37 uzavírek, 48 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nafta zlevnila pod 30 korun za litr

31. března 2010

Pohonné hmoty v minulém týdnu zlevnily. Je to po několikatýdenním růstu, kdy se postupně Natural 95 dostal na některých místech až na 32 korun za litr a motorová nafta stála kolem 3é korun za litr.

Podle předpovědí na další týdny se očekává mírný pokles. Hlavním důvodem je posilování koruny vůči Euru.

Natural 95 byl v minulém týdnu nejdražší na Vysočině, naopak nejlevněji se dá natankovat v Jihočeském kraji, kde je jeho cena 30.81 Kč/l. Také nafta stojí nejvíce na Vysočině 29.96 Kč/l a nejlevnější je v Jihočeském kraji za 28.98 Kč/l.

Co se týká dále vývoje cen za barel ropy, tak tam je podle analytiků situace stabilizovaná a nějaké výrazné změny se v nejbližších dnech neočekávají.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >