aktuálně: 37 uzavírek, 54 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaké jsou pokuty za řízení pod vlivem alholu v zahraničí?

26. ledna 2010

Nejen v České repuiblice jsou sankce za řízení pod vlivem alkoholu velmi vysoké. Jako velký problém, který musí být tvrdě trestán to vidí také v zemích Evropské unie.

Zde je přehled pokut v některých z nich. Sankce jsou uvedeny vždy ty nejvyšší možné. Policie u nich postupuje dle naměřeného množství alkoholu v krvi motoristy.

Francie - až 750 Euro a udělení 6 bodů

Německo - až 750 Euroa udělení 4 body (odnětí řidičského oprávnění až na 3 měsíce). V případě řidičů do 21 let: 125 Euro - 4 body (prodloužení zkušební doby ze 2 na 4 roky).

Rakousko - až 3700 Euro a odnětí řidičského oprávnění nejméně na 3 měsíce, absolvování kursu v hodnotě 100 Euro (1,5 dne) při opakovaných přestupcích, případně u alkoholu nad 0,8 promile.

Finsko - 60 denní pokuta podle výše příjmů přestupce a až do 5 let odnětí řidičského oprávnění, trest odnětí svobody až do 2 let

Belgie - až 10000 Euro

Velká Británie - až 5000 GBP (povinné odnětí řidičského oprávnění nejméně na 12 měsíců) a až 6 měsíců trest odnětí svobody.

Švédsko - až 600 Euro a odnětí řidičského oprávnění na 4 roky

Dánsko - až 8000 DKK

Nizozemí - až 4500 Euro a až 5 let vězení (odnětí řidičského oprávnění až na 5 let)

Itálie - až 2 582 Euro (odnětí řidičského oprávnění až na 6 měsíců)

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >