aktuálně: 37 uzavírek, 54 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nafta i benzín výrazně podražily

15. ledna 2010

Přesně podle očekávání odborníků pohonné hmoty v České republice opět výrazně podražily. Natural 95 už stojí v průměru přes třicet korun a nafta stojí okolo 29 korun. Benzín tak zdražil o 75 haléřů a nafta dokonce o 88 haléřů.

Ceny benzinu a nafty pravidelně kontroluje a zaznamenává také společnost CCS. Z její statistiky ze soboty průměrná cena benzinu v Česku vzrostla za předchozí týden o 1,77 Kč na 30,59 koruny za litr. Nafta zdražila o korunu a 46 haléřů na 28,68 Kč/l.

Důvodem trvajícího růstu cen pohonných hmot je podle odborníků zdražování ropy, která se na konci minulého týdne dostala na několikaměsíční maximum. A zřejmě není ještě všemu konec a zdražování nás čeká i nadále...

Richard Vlček ; Internet

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >