Vyjádření společnosti Modrý anděl s.r.o. k nehodě

30. listopadu 2011

Společnost Modrý anděl s.r.o. nám zaslala své vlastní vyjádření k nehodě jejich řidiče, která se měla stát v neděli před půlnocí. Při následné dechové zkoušce pak policie naměřila řidiči v dechu alkohol...

ZDE JE PONDĚLNÍ INFROMACE:

Řidič taxislužby Modrý anděl v neděli před půlnocí narazil v Praze 5 do zdi domu. Policie zjistila, že má v krvi více než tři promile alkoholu. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Společnost Modrý anděl si lidé najímají, aby je i s jejich auty dopravila domů, když po požití alkoholu nechtějí usednout za volant,

„Pětačtyřicetiletý muž na křižovatce ulic Hauptova a K Přístavišti nezvládl řízení,“ uvedl mluvčí. Podle serveru Novinky.cz řidič z místa havárie utekl, policisté ho však zanedlouho dopadli a zjistili, že řídil pod vlivem alkoholu.

VYJÁDŘENÍ SPOLEČNOSTI MODRÝ ANDĚL S.R.O.:

Dovolujeme si tímto podat vysvětlení k dopravní nehodě, jež je naší společnosti MODRÝ ANDĚL s.r.o. dávána za vinu.

Je třeba se velmi důrazně ohradit k tvrzení, že „S 3,12 promile alkoholu v krvi havaroval v neděli před půlnocí řidič taxislužby Modrý anděl v Hauptově ulici v Praze na Zbraslavi. Narazil do zdi domu.“

Je nutné tedy velmi důrazně konstatovat, že řidič, jež boural, nevykonával v té době přepravní služby, jež by zprostředkovala společnost MODRÝ ANDĚL s.r.o., nebo-li nevykonával žádné přepravní služby.

Havaroval se svým vozem při soukromé cestě a porušil tím povinnost sundat logo společnosti MODRÝ ANDĚL s.r.o. ze svého vozidla. Řidič obdržel poslední zakázku od společnosti MODRÝ ANDĚL s.r.o. dvacet hodin před dobou předmětné havárie.

Obchodní spolupráce s tímto řidičem byla dnešního dne ukončena! Řidič, jež v Hauptově ulici v neděli před půlnocí havaroval, nebyl v té době v obchodním kontaktu se společností MODRÝ ANDĚL s.r.o.

Neměl od naší společnosti přiřazenou žádnou zakázku prostřednictvím softwaru, a tudíž jakkoliv by společnost MODRÝ ANDĚL s.r.o. měla snahu předmětné havárii předcházet, nemohla tak učinit.

Řidič havaroval s vozidlem, jež není ve vlastnictví společnosti MODRÝ ANDĚL s.r.o., na vozidle se pouze nacházely snímatelné magnety s logem firmy MODRÝ ANDĚL s.r.o., což v konečném důsledku zapříčilo, že nehoda je vykládána jakožto pochybení na straně společnosti MODRÝ ANDĚL s.r.o.

-pr-