Předpověď počasí pro řidiče na čtvrtek 27. března 2008

27. března 2008

Počasí bude velmi proměnlivé. Největší pozor si je opět potřeba dávat na ledovku a mrznoucí déšť. Především pak nad 700 m budou dešťové srážky přecházet ve sněhové.

Teploty budou v ranních hodinách mezi 0 až -4 °C. Přes den pak vystoupí na 5 až 9 °C. Na horách to bude v průběhu dne 1 °C. Vítr bude vát jen mírný jihovýchodní 2 až 5 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- nový sníh 0 až 1 cm - zejména Jihočeský, Plzeňský kraj, Českomoravská vrchovina

- náledí - ojedinělá tvorba zejména od středních poloh výše

Dálnice:

- pozor na náledí případně sníh v oblasti Českomoravské vrchoviny a také na dálnici D8 v Ústeckém kraji

Richard Vlček ; Zakruta.CZ