Předpověď počasí pro řidiče na pátek 1. února 2008

1. února 2008

Zpočátku na Moravě a ve Slezsku skoro jasno až polojasno. V Čechách, později

i na Moravě a ve Slezsku, zataženo a od západu postupně občasný déšť, nad 500 metrů sněžení. Ojediněle mrznoucí srážky.

Teploty budou okolo 3 až 1 °C. Na Moravě a ve Slezsku mohou teploty klesnout na -1 až -4 °C. Ráno se bude vyjasňovat a teploty stoupnou +2 až -1 °C.

Vítr bude vát zpočátku mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s bude od severozápadu, zejména v Čechách, silit na 4 až 9 m/s, v nárazech 15 až 20 m/s, na horách 20 až 30 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- místy možnost tvorby náledí, zejména na Moravě a ve Slezsku

- od západu s postupujícími srážkami ojediněle výskyt mrznoucích srážek a tvorba ledovky

Richard Vlček (Internet)