Karel Trojan v Sosnové nezklamal

7. listopadu 2007

Již šest let se pravidelně koná v Sosnové u České Lípy Setkání mistrů, kde se prezentuje celá plejáda jezdců z oblasti rally, rallycrossu a autocrossu.

Prestižní setkání však nepojal každý smrtelně vážně a nesoustředil se jen na výsledek vzájemného měření sil. Vicemistr republiky Karel Trojan opět myslel především na diváky a jako jediný z rallyových jezdců tak opatřil svoje Mitsubishi Lancer EVO9 šotolinovým obutím a předem se tak vyřadil z reálného zápolení o vítězství. O to více si však mohli diváci vychutnat nádherné táhlé smyky prakticky v každé zatáčce okruhu v Sosnové.

Karel jel opravdu pro zábavu a snažil se dělat šou. „Jedeme pro lidi a tak na výsledku opravdu nesejde. Důležité je, rozehřát fanoušky a něco jim předvést,“ sděluje Karel Trojan před závodem Jako jeden z mála jezdil prve citovaný i při vlastním závodě s obsazenou sedačkou spolujezdce, aby ještě dopřál několika šťastlivcům pocit z jízdy přímo v kokpitu závodního vozu.

„Celé setkání jsme pojali jako takové poděkování našim sponzorům, partnerům, fanouškům a vůbec všem, kteří se letos pohybovali okolo našeho týmu. S největší pravděpodobností budeme startovat ještě na Pražském sprintu, kde bude letošní sezóna definitivně zakončena. Věříme, že i příští rok nikoho nezklameme a budeme v opravdu nabité konkurenci opět bojovat o příčky nejvyšší,“ dodal závěrem Karel Trojan.

-pr-